ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΝΦΙΑ: Στο TAXISnet τα εκκαθαριστικά

ΕΝΦΙΑ: Ξεκινά την Παρασκευή (30/8) και αναμένεται να  ολοκληρωθεί  μέσα στο Σαββατοκύριακο η  ανάρτηση των  εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ για το 2019, που αναμένονται μειωμένα ως και 30%.
ΕΝΦΙΑ: Στο TAXISnet τα εκκαθαριστικά

ΕΝΦΙΑ: Ξεκινά την Παρασκευή (30/8) και αναμένεται να  ολοκληρωθεί  μέσα στο Σαββατοκύριακο η  ανάρτηση των  εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ για το 2019, που αναμένονται μειωμένα ως και 30%.

Μέσω της υπηρεσίας TAXISnet θα αρχίσει την Παρασκευή (30/8) η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Τα εφετινά εκκαθαριστικά θα είναι μειωμένα κατά 10% εώς 30%, ανάλογα με την αξία του ακινήτου και μεσοσταθμικά κατά 22%. Συγκεκριμένα, οι μειώσεις διαμορφώνονται ως εξής:

Για αξία ακίνητης περιουσίας έως 60.000 ευρώ, μείωση κατά 30%
Για αξία ακίνητης περιουσίας έως 70.000 ευρώ, μείωση κατά 27%
Για αξία ακίνητης περιουσίας έως 80.000 ευρώ, μείωση κατά 25%

Για αξία ακίνητης περιουσίας έως 1.000.000 ευρώ, μείωση κατά 20% και
Για αξία ακίνητης περιουσίας άνω του 1.000.000 ευρώ, μείωση κατά 10%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εξάρχεια: Άγρια επεισόδια και συγκρούσεις τα μεσάνυχτα (vids)

Ο φόρος μπορεί να εξοφληθεί σε 5 μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2019 (ταυτόχρονα με τη 2η δόση του φόρου εισοδήματος) και την τελευταία έως τις 31 Ιανουαρίου 2020.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκκαθάρισηςθα ακολουθήσει ακόμη μία εκκαθάριση, η οποία θα αφορά τους ιδιοκτήτες ακινήτων που δικαιούνται μείωση του φόρου κατά 50% ή πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ.

Πλήρης απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ χορηγείται στις οικογένειες που είναι τρίτεκνες ή πολύτεκνες ή περιλαμβάνουν ανάπηρα άτομα κατά ποσοστά 80% και άνω. Αυτή χορηγείται υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

-Το «συνολικό ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα» του προηγούμενου έτους δεν έχει υπερβεί τις 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή τη σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος.
– Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων στα οποία κατέχουν δικαιώματα πλήρους ή ψιλής κυριότητας ή επικαρπίας ο υπόχρεος υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, η σύζυγος και τα εξαρτώμενα τέκνα της οικογένειάς του δεν υπερβαίνει τα 150 τετραγωνικά μέτρα.

Σε περίπτωση που οι φορολογούμενοι εντοπίσουν λάθη στον καταλογισμό του φόρου θα πρέπει να δράσουν άμεσα για να αποφύγουν άδικες επιβαρύνσεις.

Σε  περίπτωση  λάθους  ο φορολογούμενος  δύναται να υποβάλει στον αρμόδιο προϊστάμενο Δ.Ο.Υ. αίτηση  για  να  διορθώσει   το   φόρο.

Εφόσον η αίτηση γίνει αποδεκτή, εκδίδεται κατά περίπτωση νέα δήλωση ΕΝ.Φ.Ι.Α. – πράξη διοικητικού προσδιορισμού. Εφόσον η αίτηση δεν γίνεται αποδεκτή, εκδίδεται πράξη απόρριψης και ενημερώνεται, επί αποδείξει, ο φορολογούμενος.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Aκολουθήστε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΕΝΦΙΑ: Στο TAXISnet τα εκκαθαριστικά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.