ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένοπλες Δυνάμεις: Ενίσχυση υψηλής τεχνολογίας από το ΑΠΘ

Σε στενή συνεργασία με την αμυντική βιομηχανία της χώρας προσβλέπει η Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας που έχει υπογράψει με το 308 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης, μονάδα της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ), με γραμμές παραγωγής που αφορούν την ανακατασκευή μικρών αρμάτων και πυροβόλων. Αξιωματικοί της μονάδας, με επικεφαλής το...
Ένοπλες Δυνάμεις: Ενίσχυση υψηλής τεχνολογίας από το ΑΠΘ

Σε στενή συνεργασία με την αμυντική βιομηχανία της χώρας προσβλέπει η Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας που έχει υπογράψει με το 308 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης, μονάδα της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ), με γραμμές παραγωγής που αφορούν την ανακατασκευή μικρών αρμάτων και πυροβόλων.

Αξιωματικοί της μονάδας, με επικεφαλής το διοικητή της, συνταγματάρχη Περίανδρο Κωστούλα, ξεναγήθηκαν σε εργαστήρια και εγκαταστάσεις των Τμημάτων Μηχανολόγων, Ηλεκτρολόγων Χημικών, Αγρονόμων – Τοπογράφων και Πολιτικών Μηχανικών και συζήτησαν με τους διευθυντές και στελέχη τους για τα ερευνητικά πεδία κοινού ενδιαφέροντος, όπως αυτά περιγράφονται και στο μνημόνιο συνεργασίας: τεχνολογίες υλικών, αντιβαλλιστική χρήση σύνθετων πολυστρωματικών συστημάτων θωράκισης χαμηλού βάρους, τυπωμένα κυκλώματα, ενέργεια  – εξοικονόμηση και αποθήκευση, βελτιστοποίηση γραμμής παραγωγής, φωτοβολταϊκά, ποιότητα παραγωγής, διαδικτυακές εκπαιδευτικές πλατφόρμες, μεταλλογραφία, αντοχή υλικών, θραυσματομηχανική και κατεργασίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Ένοπλες Δυνάμεις: Πώς Ναυτικό και Αεροπορία θα προλάβουν τα σχέδια Ερντογάν

«Η συνεργασία του Πανεπιστημίου γενικά και ειδικότερα της Πολυτεχνικής Σχολής με το παραγωγικό δυναμικό της χώρας ήταν και είναι αμοιβαία επωφελής, εφόσον βέβαια δεν παραβιάζονται κάποιες αρχές δεοντολογίας. Σήμερα είναι απολύτως αναγκαία.

Η παρούσα κρίση κατέδειξε ότι η οικονομία μας είναι εξαιρετικά ευάλωτη, αν βασίζεται κυρίως στον τουρισμό και ότι ο μόνος δρόμος για την επιβίωση της χώρας και την περιστολή της αιμορραγίας της μετανάστευσης των νέων μας είναι η αξιοποίηση όλου του παραγωγικού δυναμικού.

Επιπλέον, στις παρούσες συνθήκες, η ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας αποτελεί αδήριτη ανάγκη» δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, καθηγητής Κωνσταντίνος Κατσιφαράκης, εκτιμώντας πως «το Πανεπιστήμιο, με το ερευνητικό του δυναμικό, μπορεί να αποτελέσει τον καταλύτη για την ισόρροπη και πολύπλευρη ανάπτυξη της Ελλάδας».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ένοπλες Δυνάμεις: Ενίσχυση υψηλής τεχνολογίας από το ΑΠΘ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.