ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίδομα 400 ευρώ: Λίγα τα χρήματα λένε οι ειδικοί-Ποιοι τα δικαιούνται

Επίδομα 400 ευρώ θα μοιραστεί σε περίπου 100.000 επιστήμονες με στόχο την οικονομική τους ενίσχυση στην περίοδο της πανδημίας. Είναι εξαιρετικά μικρό υποστηρίζουν από την μεριά τους. Δείτε επίσης ποιοι το δικαιούνται.
Επίδομα 400 ευρώ: Λίγα τα χρήματα λένε οι ειδικοί-Ποιοι τα δικαιούνται

Επίδομα 400 ευρώ θα μοιραστεί σε περίπου 100.000 επιστήμονες με στόχο την οικονομική τους ενίσχυση στην περίοδο της πανδημίας. Είναι εξαιρετικά μικρό υποστηρίζουν από την μεριά τους. Δείτε επίσης ποιοι το δικαιούνται.

Επίδομα 400 ευρώ: Πρόκειται για επιστήμονες όπως αρχιτέκτονες, μηχανικούς και συναφείς δραστηριότητες παροχής τεχνικών συμβουλών, ανθρώπους που ανήκουν στα γενικά και ειδικά ιατρικά επαγγέλματα, οδοντιάτρους, κτηνιάτρους, λογιστές και φορολογικούς συμβούλους, καθώς επίσης και όσους παρέχουν επιχειρηματικές συμβουλές και συμβουλές διαχείρισης.

Το σχετικό επίδομα των 400 ευρώ που θα διανεμηθεί στους επιστήμονες αγγίζει τα 40 εκατ. ευρώ και προκειμένου να μην χρειαστεί να αυξηθεί η δαπάνη τα συναρμόδια υπουργεία έχουν διαμορφώσει ένα πλαίσιο που καθορίζει τους δικαιούχους.

Προς αυτή την κατεύθυνση οι μη μισθωτοί-επιστήμονες που έχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος έως 31 Δεκεμβρίου 2016 για να λάβουν την οικονομική ενίσχυση θα πρέπει αφενός να εμφανίζουν μείωση του κύκλου εργασιών ή ακαθάριστων εσόδων τουλάχιστον 20% την περίοδο Απριλίου-Δεκεμβρίου 2020 και αφετέρου το οικογενειακό τους εισόδημα για το 2020 να μην υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ, κάτι που θα επαληθευθεί από τη φορολογική δήλωση του έτους, όταν υποβληθεί.

Πηγή: enikos.gr

Διαβάστε επίσης: Επίδομα 400 ευρώ: Όλες οι λεπτομέρειες

Η ειδική πλατφόρμα για να δοθούν 50 εκατομμύρια ευρώ σε επιστήμονες κι ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες.

Οι συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων είναι από τις… παραμελημένες των βοηθημάτων από την κυβέρνηση, καθώς έχουν λάβει μόνο 400 ευρώ από την αρχή της πανδημίας.

Δικαιούχοι είναι γιατροί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές, οδοντίατροι, κτηνίατροι, οικονομολόγοι, λογιστές. Για να λάβουν το επίδομα των 400 ευρώ, θα πρέπει να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση με τα εισοδήματα Απρίλη-Δεκέμβρη 2020. Κι αυτό, γιατί δεν μπορούν να αντληθούν τα στοιχεία τους από το Taxis μιας και δεν έχουν γίνει οι δηλώσεις του 2020.

Θα παίξει μεγάλο ρόλο, στο αν θα το λάβουν όλοι ή αν θα μπουν εισοδηματικά κριτήρια. Το δεύτερο σενάριο θα τεθεί σε εφαρμογή αν υπερκαλυφθεί το ποσό των 50 εκατ. ευρώ από τους αιτούντες το επίδομα.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επίδομα 400 ευρώ: Λίγα τα χρήματα λένε οι ειδικοί-Ποιοι τα δικαιούνται», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Χρήστος Μαγγίνας

Ο Χρήστος Μαγγίνας γεννήθηκε στις 16/08/1996 στην Αλεξανδρούπολη και είναι απόφοιτος ΑΕΙ. Από μικρή ηλικία είχε το πάθος της ενασχόλησης με την αθλητική δημοσιογραφία. Από τον Ιανουάριο του 2021 ανήκει στην ομάδα του Sportime.gr.