ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίδομα 534 ευρώ: Πότε καταβάλλεται για τον Δεκέμβριο και το δώρο Χριστουγέννων (vid)

Επίδομα 534 ευρώ: Από την ερχόμενη εβδομάδα είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν οι πληρωμές των αποζημιώσεων ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ. 
Επίδομα 534 ευρώ: Πότε καταβάλλεται για τον Δεκέμβριο και το δώρο Χριστουγέννων (vid)

Επίδομα 534 ευρώ: Από την ερχόμενη εβδομάδα είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν οι πληρωμές των αποζημιώσεων ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ. 

Επιπλέον, εκτός από την καταβολή στο επίδομα 534 ευρώ, μέχρι τέλος του μήνα θα καταβληθεί το υπόλοιπο δώρο Χριστουγέννων για όσους ήταν σε αναστολή τον Δεκέμβριο.

Την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι πληρωμές των αποζημιώσεων ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ, ενώ μέχρι τέλος του μήνα θα καταβληθεί το υπόλοιπο δώρο Χριστουγέννων για όσους ήταν σε αναστολή τον Δεκέμβριο.

Ειδικότερα σήμερα λήγει η προθεσμία για την υποβολή των υπεύθυνων δηλώσεων στο supportemployees.services.gov.gr για τις επιχειρήσεις που έχουν θέσει σε αναστολή τους εργαζόμενους τους μέσα στον Δεκέμβριο.

Οι πληρωμές της ειδικής αποζημίωσης των 534 ευρώ θα γίνουν μαζί για εργαζόμενους κλειστών και πληττόμενων επιχειρήσεων τον Ιανουάριο. Όπως είχε αναφέρει ο πρώην υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης οι πληρωμές αναμένεται να γίνουν από τις 12 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι των οποίων συμβάσεις εργασίας έχουν τεθεί σε αναστολή κατά το παρελθόν δεν χρειάζεται να προβούν σε καμία δήλωση στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» παρά μόνο στην περίπτωση που επιθυμούν να τροποποιήσουν μισθώματα ή ΙΒΑΝ.

Επίσης, δεν απαιτείται δήλωση ακόμη και όταν δεν είναι ο ίδιος εργοδότης που θέτει τη σύμβαση εργασίας σε αναστολή κατά τον μήνα Δεκέμβριο.

Μόνο οι εργαζόμενοι των οποίων η σύμβαση εργασίας τους τίθεται σε αναστολή για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο, υποβάλλουν υποχρεωτικά υπεύθυνη δήλωση «Εργάνη» μετά την υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης του εργοδότη του έως 31 Δεκεμβρίου.

Εντός της ίδιας προθεσμίας, είναι δυνατή η υποβολή αρχικών δηλώσεων και ορθών επαναλήψεων των αναστολών των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους.

Σε περίπτωση εργαζόμενου, με δύο ή παραπάνω εργοδότες, η αποζημίωση ειδικού σκοπού που θα λάβει υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των ημερών αναστολής του (το τυχόν κοινό διάστημα ημερών αναστολής προσμετράται μια φορά και δεν αθροίζεται) και ως ποσό αναφοράς λογίζεται το ποσό των 534 ευρώ που αντιστοιχούν σε 30 ημέρες.

Παράλληλα μέσα στον μήνα και σε κάθε περίπτωση έως τις 31 Ιανουαρίου 2021 θα λάβουν οι εργαζόμενοι που έχουν μπει σε αναστολή τον Δεκέμβριο του 2020 το υπόλοιπο μέρος του δώρου Χριστουγέννων.

Δηλαδή το κράτος θα πιστώσει στους λογαριασμούς των εργαζομένων που μπήκαν σε αναστολή το δώρο Χριστουγέννων που αντιστοιχεί στην περίοδο 1η Δεκεμβρίου ως 31 Δεκεμβρίου 2020. Ουσιαστικά ένας εργαζόμενος που μπήκε σε αναστολή όλο τον Δεκέμβριο θα λάβει ακόμη 73 ευρώ.

Για παράδειγμα:

  • ένας εργαζόμενος με τον κατώτατο μισθό (καθαρές αποδοχές 550 ευρώ), σε αναστολή Μάιο, Ιούνιο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο μέσα στον μήνα θα λάβει ακόμη 73 ευρώ από το κράτος.
  • ένας εργαζόμενος με καθαρό μισθό 650 ευρώ, σε αναστολή μόνο τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο μέσα στον μήνα θα λάβει ακόμη 73 ευρώ από το κράτος.
  • ένας εργαζόμενος με καθαρό μισθό 800 ευρώ, σε αναστολή μόνο τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο μέσα στον μήνα θα λάβει ακόμη 73 ευρώ από το κράτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΤΖΟΚΕΡ με 1,6 εκατ. ευρώ – Κατάθεση δελτίων μέσω διαδικτύου έως τις 21:30

Ελληνοτουρκικά: Δημοσκόπηση σοκ για τον Ερντογάν – Από ποιον χάνει ο Τούρκος πρόεδρος

Πηγή dikaiologitika.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επίδομα 534 ευρώ: Πότε καταβάλλεται για τον Δεκέμβριο και το δώρο Χριστουγέννων (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.