ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίδομα ρεύματος – φυσικού αερίου: Ποιους καλύπτει η επιδότηση του Οκτωβρίου – Ποια τα ποσά που θα δοθούν

Όλες οι λεπτομέρειες για το επίδομα ρεύματος - φυσικού αερίου - Τα ποσά που θα δοθούν.
Επίδομα ρεύματος – φυσικού αερίου: Ποιους καλύπτει η επιδότηση του Οκτωβρίου – Ποια τα ποσά που θα δοθούν

Επίδομα ρεύματος – φυσικού αερίου: Ένας νέος τρόπος χορήγησης των ενισχύσεων θα τρέξει για τις καταναλώσεις ηλεκτρικής ενέργειας από την 1η Οκτωβρίου και έπειτα.

Σύμφωνα με αυτόν το νέο τρόπο, αναμένεται να υπάρξει επίδομα όλων των παροχών, δηλαδή, δεν θα υπάρξει διάκριση καθώς θα αφορά τόσο την κύρια κατοικία όσο και την εξοχική.

Ακόμη, ο σχεδιασμός στοχεύει σε μια κλιμακωτή επιδότηση, ούτως ώστε να πριμοδοτηθεί με αυτόν τον τρόπο οι εξοικονόμηση ενώ δεν θα υπάρχει κριτήριο εισοδήματος.

Αυτό σημαίνει πως θα επιδοτηθούν τα νοικοκυριά με καταναλώσεις ρεύματος άνω των 500 κιλοβατωρών προκειμένου να ωφεληθούν με μειώσεις στους λογαριασμούς τους από 5 έως 30 ευρώ τον μήνα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ρεπορτάζ της εκπομπής, Mega Σαββατοκύριακο, όλα τα σπίτια αλλά και οι επιχειρήσεις θα καρπωθούν επιδοτήσεις στους λογαριασμούς που αφορούν το ρεύμα αλλά και το φυσικό αέριο.

Επίδομα ρεύματος – φυσικού αερίου: Ποια τα ποσά που θα δοθούν

Επιδότηση ρεύματος – φυσικού αερίου

Αφορά την κατανάλωση Οκτωβρίου, επιδοτούνται 1η, 2η και εξοχική κατοικία ενώ κριτήρια εισοδήματος – περιουσίας δεν υπάρχουν.

Κατανάλωση έως 500 kWh/μήνα

Επιδότηση 43,6 λεπτά/ kWh, η οποία καλύπτει: το 90% της αύξησης με τελική επιβάρυνση: 14-15 λεπτά/ kWh.

Κατανάλωση 501 – 1000 kWh/μήνα

Επιδότηση 38,6 λεπτά/ kWh, με μείωση κατανάλωσης 15%, αύξηση επιδότησης 5 λεπτά/ kWh που καλύπτει: 80% της αύξησης.

Το πώς θα γίνει η σύγκριση είναι υπό διαμόρφωση, δεν έχει καθοριστεί ενώ στα κοινωνικά τιμολόγια θα υπάρξει επιδότηση 48,5 λεπτά/ kWh.

Εμπορικά τιμολόγια

Επιδότηση έως 39,8 λεπτά/ kWh που αφορά εστιατόρια, καταστήματα, περίπτερα, κομμωτήρια, γραφεία, αρτοποιία κ.α. ενώ οι εμπορικές – βιομηχανικές παροχές θα εισπράξουν επιδότηση: 23 λεπτά/ kWh.

Αγροτικά τιμολόγια

Επιδότηση 43,6 λεπτά/ kWh ενώ η επιδότηση φυσικού αερίου θα γίνει χωρίς κριτήρια.

Οι οικιακοί καταναλωτές θα είναι στα 90 ευρώ/MWh ενώ οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στα 40 ευρώ/MWh.

Απ’ ότι φαίνεται, τρομοκράτηση και ακρίβεια στρέφουν τα νοικοκυριά σε «συσκότιση», καθώς σύμφωνα με έρευνα – σοκ 2 στους 3 Έλληνες κόβουν τρόφιμα και κατανάλωση ρεύματος!

Φυσικά, την ίδια ώρα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, επιβεβαιώνει πως ζει σε παράλληλο «σύμπαν» βλέποντας «επαρκές δίχτυ ασφαλείας» πάνω από την κοινωνία.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επίδομα ρεύματος – φυσικού αερίου: Ποιους καλύπτει η επιδότηση του Οκτωβρίου – Ποια τα ποσά που θα δοθούν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.