ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίδομα θέρμανσης 2022: Ποιοι δικαιούνται διπλό επίδομα

Διαβάστε πως θα κάνετε την αίτηση για το επίδομα θέρμανσης φέτος αλλά και ποιοι δικαιούνται ποσό εως και 700 ευρώ.
Επίδομα θέρμανσης 2022: Ποιοι δικαιούνται διπλό επίδομα

Επίδομα θέρμανσης 2022: Η κυβέρνηση συνεχίζει να μοιράζει επιδόματα σε μια προσπάθεια καταπολέμησης της ακρίβειας και της ενίσχυσης των οικονομικά εξαθλιωμένων πολιτών.

Το επίδομα θέρμανσης το οποίο θα δοθεί φέτος θα είναι ενισχυμένο αν και ακόμη και αυτή η αύξηση δε μοιάζει ικανή να «ανακουφίσει» τον μέσο Έλληνα πολίτη ο οποίος καλείται να αντιμετωπίσει έναν πολύ δύσκολο οικονομικά χειμώνα.

Η έκπτωση στην τιμή για το πετρέλαιο θέρμανσης αλλά και η αύξηση των δικαιούχων του επιδόματος είναι δύο μέτρα τα οποία έχουν τεθεί σε λειτουργία.

Η επιδότηση για το πετρέλαιο θέρμανσης στην αντλία θα βρίσκεται στα 0,25 ευρώ ανά λίτρο συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ. Ένας γρήγορος υπολογισμός στα τελικά ποσά αποδεικνύει πως αυτό το ποσό είναι τραγικά μικρό σε σχέση με αυτό που θα χρειαστούν οι πολίτες να πληρώσουν. Βέβαια από το τίποτα, πάλι καλά να λέμε.

Οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης του 2022 στο Myθέρμανση της ΑΑΔΕ αναμένεται να ξεκινήσουν τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου με επικρατέστερο μήνα αυτή τη στιγμή να είναι ο Δεκέμβριος.

Τα βήματα για να κάνετε την αίτησή σας είναι τα εξής:

  • Είσοδος στην πλατφόρμα του MyΘέρμανση και επιλογή υποβολής αίτησης
  • Επιλογή μονοκατοικίας ή πολυκατοικίας ως τόπο διαμονής
  • Δήλωση αν είμαστε ιδιοκτήτες ή ένοικοι
  • Επιλογή είδους καυσίμου
  • Συμπλήρωση αριθμού παροχής ρεύματος
  • Επιλογή οικισμού και συμπλήρωση των τ.μ. της κατοικίας
  • Συμπλήρωση του IBAN που θα κατατεθούν τα χρήματα

Επίδομα θέρμανσης 2022: Αυτά είναι τα ποσά για φέτος – Ποιοι θα πάρουν διπλό επίδομα

Περίπου 1,3 εκατ. πολίτες δικαιούνται το φετινό επίδομα. Το ποσό αυξάνεται στα 350 ευρώ από τα 300 στα οποία βρισκόταν το 2021. Ωστόσο ο συντελεστής που έχει οριστεί στον τόπο διαμονής (σ.σ. άλλος συντελεστής υπάρχει π.χ. σε Φλώρινα και άλλο σε Κρήτη) μπορεί να αλλάξει τα ποσά που θα δοθούν.

Τα εισοδηματικά κριτήρια που πρέπει να τηρούνται είναι 16.000 ευρώ για άγαμους και 24.000 ευρώ για παντρεμένους ενώ με κάθε παιδί υπάρχει προσαύξηση 3.000 ευρώ.

Με την ακρίβεια του φυσικού αερίου, επόμενο μέτρο της  κυβέρνησης είναι η ώθηση των πολιτών στην αλλαγή από φυσικό αέριο για θέρμανση σε πετρέλαιο.

Έτσι, όποιος αλλάξει τη θέρμανση σε πετρέλαιο αλλά και όσα νοικοκυριά δικαιούνται για πρώτη φορά το επίδομα λόγω αύξησης των εισοδηματικών κριτηρίων θα λάβουν διπλό επίδομα, δηλαδή αντί για 350 στα 700 ευρώ.

Ωστόσο, η μετατροπή σε πετρέλαιο κοστίζει πολλά στους πολίτες με το οικονομικό αδιέξοδο να παραμένει εμφανές.

Ειδήσεις σήμερα

Χαμός με το πετρέλαιο κίνησης – Σταματάει η επιδότηση, στα ύψη η τιμή!

Κοινωνικό Τιμολόγιο 2022: Προσοχή – Αυτοί σβήνονται απο την λίστα – Οι προθεσμίες

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επίδομα θέρμανσης 2022: Ποιοι δικαιούνται διπλό επίδομα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.