ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θέρμανση: Πόσο κοστίζει η μετατροπή από φυσικό αέριο σε πετρέλαιο – Πως γίνεται

Μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού πολλοί είναι οι πολίτες που προσπαθούν να μάθουν το κόστος της μετατροπής από φυσικό αέριο σε πετρέλαιο.
Θέρμανση: Πόσο κοστίζει η μετατροπή από φυσικό αέριο σε πετρέλαιο – Πως γίνεται

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε στη ΔΕΘ τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης με το επίδομα στη θέρμανση να είναι ένα από αυτά.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώθηκε το επίδομα θέρμανσης φέτος αυξάνεται σε ποσό αλλά και σε δικαιούχους.

Ωστόστο μέτρο που ξεχώρισε στις ανακοινώσεις είναι το έξτρα επίδομα σε όσους αλλάξουν τη θέρμανση τους από φυσικό αέριο σε πετρέλαιο.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση το συνεχώς αυξανόμενο κόστος στο φυσικό αέριο δε μπορεί να απορροφηθεί από το κράτος με την πρόταση για αλλαγή σε όσους έχουν καυστήρες αερίου σε καυστήρες πετρελαίου να είναι μία νέα λύση.

Θέρμανση: «Τσιμπάνε» οι τιμές της μετατροπής σε πετρέλαιο

Μία τέτοια μετατροπή όμως έχει και το δικό της κόστος το οποίο πρέπει να συνυπολογιστεί για να κρίνει ο κάθε πολίτης τι είναι αυτό που τον συμφέρει.

Τα τηλέφωνα έχουν πάρει «φωτιά» στους ειδικούς από τους πολίτες για να μάθουν το παραπάνω κόστος με έναν από αυτούς να μας λύνει τις απορίες μέσω της εκπομπής «Σήμερα» στο ΣΚΑΪ.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, το ποσό είναι ανάλογο με την πολυκατοικία. Σε μια μέση πολυκατοικία όμως το κόστος μετατροπής κυμαίνεται από 2.500 μέχρι 3.000 ευρώ.

Η μετατροπή σε μονοκατοικίες από έναν προσωπικό καυστήρα αερίου που τοποθετείται σε μπαλκόνι σε καυστήρα πετρελαίου δεν είναι κάτι το εφικτό.

Σημειώθηκε επίσης ότι οι καυστήρες οι οποίοι έχουν μείνει σε αδράνεια για λίγα χρόνια, αν έχουν συντηρηθεί καλά μπορούν να ξαναμπούν σε λειτουργία με ένα κόστος κοντά στα 500 ευρώ. Σημαντικός παράγοντας για την εξοικονόμηση χρημάτων είναι η καλή συντήρηση των καυστήρων.

Ειδήσεις σήμερα

Επιταγή ακρίβειας – Food pass 250 ευρώ: Τότε θα γίνουν οι πληρωμές!

Πιστοποιητικά εμβολιασμού: Αδιανόητο – Εκεί χρειάζεται ακόμη η επίδειξη τους

ΕΛΣΤΑΤ: Σοκάρει η υπερβάλλουσα θνησιμότητα στην Ελλάδα – 5.000 επιπλέον θάνατοι το πρώτο 7μηνο!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Θέρμανση: Πόσο κοστίζει η μετατροπή από φυσικό αέριο σε πετρέλαιο – Πως γίνεται», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις