ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίδομα θέρμανσης: Ανατροπή – Αυτοί το δικαιούνται

Τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις για νοικοκυριά και επιχειρήσεις σχετικά με το επίδομα θέρμανσης.
Επίδομα θέρμανσης: Ανατροπή – Αυτοί το δικαιούνται

Επίδομα θέρμανσης: Ο δύσκολος χειμώνας που έρχεται αναγκάζει την κυβέρνηση να κινηθεί για ενίσχυση του επιδόματος σε ό,τι αφορά τόσο τα ποσά όσο και τους δικαιούχους.

Με τις τιμές στις πρώτες ύλες να χτυπάνε «κόκκινο» ο χειμώνας που έρχεται αναμένεται να είναι δύσκολος, καθώς η σαρωτική ακρίβεια οδηγεί 2 στους 3 Έλληνες κόβουν τρόφιμα και κατανάλωση ρεύματος!

Την ίδια ώρα, το επίδομα θέρμανσης και η παρέμβαση στην αντλία για το πετρέλαιο θέρμανσης αποτελούν ένα ισχυρό «όπλο».

Επίδομα θέρμανσης: Ποιοι το δικαούνται;

Όσοι το έλαβαν πέρυσι και προμηθευτούν πετρέλαιο θα δουν φέτος περισσότερα χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό τους, καθώς το επίδομα για τους περσινούς δικαιούχους αυξάνεται.

Την ίδια ώρα, όμως, διευρύνεται και ο αριθμός των δικαιούχων λόγω αύξησης των εισοδηματικών ορίων. Συγκεκριμένα, διαμορφώνονται από τα 14.000 ευρώ στα 16.000 ευρώ για τον άγαμο και από τα 20.000 ευρώ στα 24.000 ευρώ για το ζευγάρι, με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Πώς υπολογίζεται το επίδομα;

Το ποσό βάσης για τον υπολογισμό του επιδόματος με βάση τις βαθμοημέρες αυξάνεται στα 350 ευρώ από 300 ευρώ πέρυσι για όλους.

Για κάθε δικαιούχο θα υπολογίζεται με πολλαπλασιασμό του βασικού ποσού των 300 ευρώ με τον συντελεστή επιδότησης, 0,12 έως 1,62 που έχει καθοριστεί για τον οικισμό στον οποίο βρίσκεται η κύρια κατοικία του.

Το ποσό που θα προκύπτει από τον παραπάνω πολλαπλασιασμό θα προσαυξάνεται κατά 20% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επίδομα θέρμανσης: Ανατροπή – Αυτοί το δικαιούνται», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.