ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίδομα θέρμανσης: Αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή αίτησης – Πότε θα δουν λεφτά οι καταναλωτές

Αδειάζει η κλεψύδρα για τις αιτήσεις στην πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ για το επίδομα θέρμανσης - Τα ποσά που θα πιστωθούν ανά νομό.
Επίδομα θέρμανσης: Αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή αίτησης – Πότε θα δουν λεφτά οι καταναλωτές

Την ώρα που δελτία ειδήσεων προτείνουν στους πολίτες ηλεκτρικές κουβέρτες και κουκούτσια από ροδάκινα για να βγάλουν το χειμώνα, εκείνοι στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο επίδομα θέρμανσης, έστω κι αν αυτό φαντάζει.. σταγόνα στον ωκεανό της ακρίβειας.

Οι καταναλωτές μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα myθέρμανση μέχρι και τις 13 Ιανουαρίου, με την επιδότηση να αναμένεται να δώσει ανάσα σε πολλά νοικοκυριά.

Όπως προβλέπεται από το χρονοδιάγραμμα η πληρωμή της επόμενης δόσης του επιδόματος θέρμανσης αναμένεται στις 28 Φεβρουαρίου για τις αγορές που θα τιμολογηθούν έως τις 31 Ιανουαρίου και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τις 15 Φεβρουαρίου 2023.

Η τελευταία δόση εκτιμάται πως θα γίνει στις 28 Απριλίου, για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως τις 31 Μαρτίου και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τις 15 Απριλίου.

Επίδομα θέρμανσης: Ποιοι είναι δικαιούχοι

Δικαιούχοι για το επίδομα θέρμανσης φέτος είναι τα φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή σε πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή εν διαστάσει ή διαζευγμένα, τα οποία για τη θέρμανσή τους καταναλώνουν:

  • πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης
  • ή φωτιστικό πετρέλαιο (μπλε κηροζίνη)
  • ή φυσικό αέριο ή υγραέριο ή καυσόξυλα
  • ή βιομάζα (πέλετ)
  • ή θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβέρνησης σε περίπτωση που ένας δικαιούχος έλαβε κατά τη χειμερινή περίοδο 2021/2022 προκαταβολή που υπολειπόταν του ήμισυ της αξίας των επιλέξιμων αγορών των επιδοτούμενων ειδών καυσίμων θέρμανσης ή θερμικής ενέργειας, τότε δεν είναι δικαιούχος προκαταβολής.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επίδομα θέρμανσης: Αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή αίτησης – Πότε θα δουν λεφτά οι καταναλωτές», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.