ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίδομα θέρμανσης και ρεύματος: Αυτά είναι τα κριτήρια για τη λήψη τους

Αυτές είναι οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται για να λάβει κάποιος το επίδομα θέρμανσης και ρεύματος.
Επίδομα θέρμανσης και ρεύματος: Αυτά είναι τα κριτήρια για τη λήψη τους

Η Ελλάδα, αλλά και η Ευρώπη γενικότερα, έχει μπροστά έναν «πιεστικό» χειμώνα, με αποτέλεσμα ακόμα και το… πενιχρό για τις ανάγκες επίδομα θέρμανσης και ρεύματος θεωρείται απαραίτητο.

Απ’ ότι φαίνεται, τρομοκράτηση και ακρίβεια στρέφουν τα νοικοκυριά σε «συσκότιση», καθώς σύμφωνα με έρευνα – σοκ 2 στους 3 Έλληνες κόβουν τρόφιμα και κατανάλωση ρεύματος!

Φυσικά, την ίδια ώρα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, επιβεβαιώνει πως ζει σε παράλληλο «σύμπαν» βλέποντας «επαρκές δίχτυ ασφαλείας» πάνω από την κοινωνία.

Όπως είναι λογικό, το ενδιαφέρον για το επίδομα θέρμανσης έχει ανέβει κατακόρυφα, με τα… ευχάριστα νέα να είναι πως διευρύνονται οι δικαιούχοι του.

Ποιοι δικαιούνται το επίδομα θέρμανσης

Δικαιούχοι του επιδόματος είναι:

  • Αγαμος με ετήσιο εισόδημα έως 16.000 ευρώ
  • Έγγαμος με ετήσιο εισόδημα έως 24.000 ευρώ
  • Έγγαμος με 1 παιδί και ετήσιο εισόδημα έως 27.000 ευρώ
  • Έγγαμος με 2 παιδιά και ετήσιο εισόδημα έως 30.000 ευρώ
  • Έγγαμος με 3 παιδιά και ετήσιο εισόδημα έως 33.000 ευρώ

Δεν αλλάζουν τα περιουσιακά κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος και παραμένουν σε 180.000 ευρώ για αξία ακίνητης περιουσίας για τον άγαμο και 300.000 ευρώ για αξία ακίνητης περιουσίας για τους έγγαμους.

Τι ισχύει με την επιδότηση ρεύματος

Έπειτα από μεγάλη καθυστέρηση, οι δικαιούχοι είδαν επιτέλους λεφτά στους λογαριασμούς τους, με το συνολικό ποσό να φτάνει τα 31,6 εκατ. ευρώ. Φυσικά, δεν είδαν όλοι οι δικαιούχοι χρήματα στον τραπεζικό τους λογαριασμό, παρότι περίμεναν μέρες για την πληρωμή.

Τι ισχύει λοιπόν για όσους δεν πήραν power pass; Όσοι, λοιπόν, δεν είδαν χρήματα για το Power Pass δε χρειάζεται να ανησυχούν, καθώς οι πληρωμές θα συνεχιστούν κανονικά και αυτή την εβδομάδα και η πίστωση εξαρτάται από το πιστωτικό ίδρυμα.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επίδομα θέρμανσης και ρεύματος: Αυτά είναι τα κριτήρια για τη λήψη τους», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.