ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίδομα θέρμανσης: Προσοχή – Μέχρι τότε γίνονται οι αιτήσεις – Τότε θα αρχίσουν οι πληρωμές

Αδειάζει η κλεψύδρα για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης – Πότε πληρώνεται η πρώτη δόση.
Επίδομα θέρμανσης: Προσοχή – Μέχρι τότε γίνονται οι αιτήσεις – Τότε θα αρχίσουν οι πληρωμές

Την ώρα που η ΕΡΤ προτείνει στους πολίτες ηλεκτρικές κουβέρτες και κουκούτσια από ροδάκινα για να βγάλουν τον χειμώνα, εκείνοι καλούνται να ανταπεξέλθουν με το επίδομα θέρμανσης, που πολλές φορές δεν αρκεί.

Η ψηφιακή πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, MyΘερμανση, είναι ανοιχτή και οι υποψήφιοι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις έως και τις 9 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς από το υπουργείο Οικονομικών δυνητικά δικαιούχοι είναι 1,3 εκατομμύρια πολίτες και τα ποσά που θα λάβουν ξεκινούν από τα 100 ευρώ και ανάλογα με τον εάν κάποιος είναι παλαιός δικαιούχος ή νέους φθάνουν τα 1.000 ή 1.600 ευρώ.

Η πρώτη πληρωμή για τους παλαιούς δικαιούχους αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 21 Δεκεμβρίου. Οι ανωτέρω μάλιστα θα λάβουν ως προκαταβολή το σύνολο του ποσού που τους είχε χορηγηθεί το προηγούμενο έτος.

Όπως προκύπτει από την υπουργική απόφαση το ελάχιστο ύψος επιδόματος ανέρχεται σε 100 ευρώ και μέγιστο σε 800 ευρώ με προσαύξηση στα 1.000 ευρώ ειδικά για κατοίκους περιοχών που οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές, ενώ για νέους δικαιούχους και όσους δεν χρησιμοποιήσουν φέτος φυσικό αέριο το επίδομα διπλασιάζεται έως και τα 1.600 ευρώ. Ειδικότερα η καταβολή του επιδόματος θα γίνει σε τρεις δόσεις ως εξής:

-Έως την 21η Δεκεμβρίου 2022 θα κατατεθεί η προκαταβολή για τους παλαιούς υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 9η Δεκεμβρίου 2022.

-Έως την 28η Φεβρουαρίου 2023 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Ιανουαρίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Φεβρουαρίου 2023.

-Έως την 28η Απριλίου 2023 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Μαρτίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Απριλίου 2023.

Επίδομα θέρμανσης: Προσοχή – Μέχρι τότε γίνονται οι αιτήσεις – Τότε θα αρχίσουν οι πληρωμές

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επίδομα θέρμανσης: Προσοχή – Μέχρι τότε γίνονται οι αιτήσεις – Τότε θα αρχίσουν οι πληρωμές», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.