ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίδομα βενζίνη – gov.gr: Οι μέρες των αιτήσεων – ο τρόπος για αίτηση νωρίτερα

Διαβάστε για το πως μπορείτε να κάνετε την αίτηση για το επίδομα βενζίνης νωρίτερα.
Επίδομα βενζίνη – gov.gr: Οι μέρες των αιτήσεων – ο τρόπος για αίτηση νωρίτερα

Επίδομα βενζίνη – gov.gr: Γνωστές έγιναν οι ημερομηνίες κατά τις οποίες όλοι οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους προκειμένου να εισπράξουν το επίδομα για τη βενζίνη.

Η πλατφόρμα ανοίγει στις 26 Απριλίου, την Τρίτη του Πάσχα δηλαδή, όπου οι δικαιούχοι μπορούν να κάνουν την αίτησή τους ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ τους.

Συγκεκριμένα οι ημερομηνίες που δόθηκαν ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό για τις αιτήσεις είναι:

  • 26.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 0 και 1
  • 27.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 2 και 3
  • 28.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 4 και 5
  • 29.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 6 και 7
  • 30.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 8 και 9

Αν θέλετε να μάθετε ποιοι δικαιούνται την κάρτα καυσίμων και ποιο είναι το ποσό που θα λάβει ο καθένας κάντε κλικ εδώ.

Επίδομα βενζίνη – gov.gr: Πώς να κάνετε νωρίτερα την αίτηση από την καθορισμένη ημερομηνία

Υπάρχει όμως και ένας τρόπος με τον οποίο μπορείτε να παρακάμψετε τις οδηγίες για τις παραπάνω ημερομηνίες και να καταφέρετε να ολοκληρώσετε την αίτησή σας νωρίτερα.

Η διαδικασία αναφέρεται πως μπορεί να ολοκληρωθεί και μέσω των Κ.Ε.Π. από κάποιον υπάλληλο χωρίς την τήρηση της προθεσμίας των παραπάνω ημερομηνιών.

Οι διευκρινίσεις από το ΦΕΚ αναφέρουν ότι:

Υπάλληλος του Κ.Ε.Π. μετά την αυθεντικοποίησή του, εισέρχεται στην ειδική εφαρμογή με χρήση των «Κωδικών Δημόσιας Διοίκησης» της ΓΓΠΣΔΔ του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στη συνέχεια ο υπάλληλος καταχωρίζει στα πεδία που εμφανίζονται στο σύστημα: α) τον ΑΦΜ του φυσικού προσώπου, β) τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος, μοτοσυκλέτας-μοτοποδηλάτου, επιβεβαιώνοντας ότι το δηλούμενο είναι ιδιοκτησίας του ή συνιδιοκτησίας του, ή μισθωμένο όχημα που του έχει παραχωρηθεί προς χρήση (leasing), καταχωριζομένου στην τελευταία περίπτωση και του ΑΦΜ της εκμισθώ-τριας εταιρείας, γ) τα στοιχεία επικοινωνίας του φυσικού προσώπου, και ειδικότερα τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου, και αιτείται για λογαριασμό του φυσικού προσώπου είτε την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού για είτε την πίστωση του σχετικού ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό του αιτούντος φυσικού προσώπου), το οποίο και δηλώνει στον υπάλληλο.

H έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας ή δήλωσης του επιθυμητού τραπεζικού λογαριασμού του δικαιούχου δύναται να πραγματοποιείται και με εξουσιοδότηση του εκπροσώπου του φυσικού προσώπου.

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ