ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίορκοι αστυνομικοί πουλούσαν πλαστά διαβατήρια σε κακοποιούς (vid)

Επίορκοι αστυνομικοί: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που πουλούσε πλαστά διαβατήρια και ταυτότητες από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.
Επίορκοι αστυνομικοί πουλούσαν πλαστά διαβατήρια σε κακοποιούς (vid)

Επίορκοι αστυνομικοί: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που πουλούσε πλαστά διαβατήρια και ταυτότητες από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση κατά έξι αστυνομικών που αποδείχθηκαν επίορκοι οι οποίοι έναντι αμοιβής Ελληνοποιούσαν αλλοδαπούς κακοποιούς.

Οι αξιωματικοί της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων μετά από έρευνες που κράτησαν περισσότερο από ενάμισι χρόνο κατάφεραν να δέσουν την υπόθεση και να μπορέσουν να προβούν σε συλλήψεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ομόνοια: Αποκάλυψη της νέας πλατείας! (vid)

Στο κύκλωμα εμπλέκονται συνολικά 33 άτομα εκ των οποίων έξι αστυνομικοί, δεκαπέντε Έλληνες ιδιώτες και δώδεκα αλλοδαποί!!!

Οι αστυνομικοί υπηρετούσαν σε τμήματα της Αττικής και έστησαν την επιχείρηση τον Δεκέμβριο του 2016 μέχρι και τον Μάρτιο του 2018.

Οι… υπηρεσίες τους προσφέρονταν έναντι αρκετών χρημάτων.

Η… ταρίφα για κάθε ελληνικό δελτίο ταυτότητας και διαβατήριο κυμαινόταν ανάλογα με το βαρύ ποινικό παρελθόν του κακοποιού ξεκινώντας από 5.000 – 40.000 ευρώ για κάθε περίπτωση. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι το συνολικό οικονομικό όφελος που αποκόμισαν ξεπερνούσε τις 120.000 ευρώ ενώ όπως λένε θα μπορούσε να αγγίζει και το 1.000.000 ευρώ.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επίορκοι αστυνομικοί πουλούσαν πλαστά διαβατήρια σε κακοποιούς (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.