ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επεισόδια Θεσσαλονίκη: Αντίποινα για τους πυροβολισμούς όσα έγιναν στη Χαριλάου

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ οπαδών έλαβαν χώρα το βράδυ του Σαββάτου (20/3) έξω από το «Κλ. Βικελίδης», τα οποία φαίνεται πως ήταν μία... απάντηση για το πιστολίδι στη λεωφόρο Κ. Καραμανλή.
Επεισόδια Θεσσαλονίκη: Αντίποινα για τους πυροβολισμούς όσα έγιναν στη Χαριλάου

Επεισόδια Θεσσαλονίκη: Σοβαρά επεισόδια μεταξύ οπαδών έλαβαν χώρα το βράδυ του Σαββάτου (20/3) έξω από το «Κλ. Βικελίδης», τα οποία φαίνεται πως ήταν μία… απάντηση για το πιστολίδι στη λεωφόρο Κ. Καραμανλή.

Επεισόδια Θεσσαλονίκη: Η ατμόσφαιρα είναι… έκρυθμη εδώ και καιρό στη Θεσσαλονίκη και νέα επεισόδια μεταξύ οπαδών έλαβαν χώρα στην πόλη το βράδυ του Σαββάτου (20/3). Μάλιστα, φαίνεται πως αυτό ήταν μία απάντηση των οπαδών του ΠΑΟΚ για το πιστολίδι οπαδού του Άρη πριν από 2 περίπου μήνες στη λεωφόρο Κ. Καραμανλή.

Το μεσημέρι της 21ης Ιανουαρίου οπαδός του Άρη είχε πυροβολήσει εναντίον οπαδών του «Δικεφάλου», τραυματίζοντάς τους στα πόδια. Ο συνεργός του ήταν υπάλληλος της ΠΑΕ Άρης.

Το χρονικό της επίθεσης

Η Αστυνομία ήξερε ότι θα υπάρξουν αντίποινα για εκείνη την επίθεση όμως δεν μπορούσε να προβλέψει το πώς και το πότε. Χθες το βράδυ μετά τη λήξη του αγώνα μπάσκετ μεταξύ του Άρη και του ΠΑΟΚ ήρθε η στιγμή για την επίθεση. Οι περίπου 40 δράστες της επίθεσης έφτασαν στο σημείο του γηπέδου με αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες. Κάποια από τα αυτοκίνητα ήταν νοικιασμένα. Κινήθηκαν μαζικά στην οδό Αλ. Παπαναστασίου και επιτέθηκαν σε οπαδούς του Άρη που βρίσκονταν στην μπυραρία του γηπέδου.

Ένας από τους τραυματίες ήταν ο υπάλληλος της ΠΑΕ Άρης που συμμετείχε ως συνεργός στο αιματηρό επεισόδιο της Κ. Καραμανλή. Μπροστά από την μπυραρία ήταν σταθμευμένο το όχημά του. Ένας από τους κουκουλοφόρους έριξε μολότοφ προς το όχημα με αποτέλεσμα να τυλιχθεί στις φλόγες. Στη συνέχεια επί της οδού Αλκμήνης οι δράστες προκάλεσαν φθορές σε 19 σταθμευμένα οχήματα κατοίκων της περιοχής.

Ακολούθησαν διάφορες προσαγωγές υπόπτων από την ευρύτερη περιοχή για συμμετοχή στο επεισόδιο όμως καμία από αυτές δεν οδήγησε σε σύλληψη.

Σύλληψη τριών οπαδών του Άρη

Οι δύο τραυματίες οπαδοί του Άρη μετέβησαν σε ιδιωτική κλινική. Εκεί πήγαν για να τους δουν τρεις συνοπαδοί τους. Ελέγχθηκαν από αστυνομικούς και συνελήφθησαν καθώς βρέθηκαν στην κατοχή τους ναρκωτικά, σιδερογροθιά και σουγιάς.

Μολότοφ σε κατάστημα τα ξημερώματα

Τα ξημερώματα σημειώθηκε ένα ακόμη επεισόδιο. Άγνωστοι πέταξαν βόμβες μολότοφ σε κατάστημα πώλησης ειδών πολεμικών τεχνών, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, και αυτή η επίθεση έχει ως κίνητρο οπαδικές διάφορες.

Συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ.: Αν δεν ενισχυθεί η ΥΑΒΑΧ το μπάχαλο στην πόλη θα συνεχιστεί

Πολύπειρος αστυνομικός μιλώντας στο thestival για το χθεσινοβραδινό επεισόδιο με την συνδικαλιστική του ιδιότητα δήλωσε ότι αν η ηγεσία της Γ.Α.Δ.Θ. θέλει να δει σύντομα αποτελέσματα στη μάχη κατά της αθλητικής βίας θα πρέπει να ενισχύσει την αρμόδια Υποδιεύθυνση. «Αν δεν ενισχυθεί η Υ.Α.Β.Α.Χ. Θεσσαλονίκης το μπάχαλο στην πόλη θα συνεχιστεί. Έχει απομείνει να ερευνά σημαντικές υποθέσεις με αντίκτυπο στην κοινωνία της πόλης με μόλις 3 αξιωματικούς. Ακόμη και το Αρχείο της Αστυνομίας έχει περισσότερους αξιωματικούς. Αν η ηγεσία της Αστυνομίας θέλει αποτελέσματα θα πρέπει να στελεχώσει τέτοιες νευραλγικές υπηρεσίες. Αλλιώς θα πηγαίνουν οι συνάδελφοι για να κάνουν μια απλή καταγραφή, θα υπάρχει ατιμωρησία και οι πολίτες θα κλαίνε τις περιουσίες τους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο συνδικαλιστής.

Πηγή: thestival.gr

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη – ΕΛ.ΑΣ.: «40 κουκουλοφόροι πραγματοποιήσαν επίθεση σε οπαδούς ομάδας της πόλης»

ΠΑΟΚ: Μα αφού δεν είναι… κανονικός προπονητής ο Γκαρσία πώς κέρδισε τον κανονικό Χιμένεθ;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επεισόδια Θεσσαλονίκη: Αντίποινα για τους πυροβολισμούς όσα έγιναν στη Χαριλάου», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.