ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιταγή ακρίβειας: Αυτοί θα τη λάβουν – Πότε θα δοθούν τα χρήματα!

Πλησιάζουν οι ημερομηνίες που οι δικαιούχοι θα λάβουν την επιταγή ακρίβειας!
Επιταγή ακρίβειας: Αυτοί θα τη λάβουν – Πότε θα δοθούν τα χρήματα!

Σε λίγες μέρες αναμένεται να έχουμε επίσημες ανακοινώσεις, όσον αφορά την επιταγή ακρίβειας που είναι να δοθεί φέτος τα Χριστούγεννα.

Την Πέμπτη που μας έρχεται, θα έχουμε τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, που θα παίξουν ρόλο για τη χορήγηση του επιδόματος.

Φυσικά πρέπει να θυμίσουμε ότι πέρσι, το έκτακτο αυτό επίδομα άγγιξε τα ύψους 250 ευρώ και δικαιούχοι ήταν περίπου ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι.

Μιλάμε για 172.000 δικαιούχοι αναπηρικού επιδόματος του ΟΠΕΚΑ, καθώς και 35.000 ανασφάλιστοι υπερήλικες. Επίσης 225.000 δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος έλαβαν διπλή δόση και 800.000 δικαιούχοι επιδόματος παιδιών ΟΠΕΚΑ έλαβαν αυξημένο επίδομα κατά 50%.

Φέτος το βοήθημα θα δοθεί λόγω της πολύ μεγάλης ακρίβειας και θα φτάσεις  στους πολίτες λίγο πριν τα Χριστούγεννα, για να μπορούν να περάσουν τις γιορτές.

Το ποσό αναμένεται να είναι στα ίδια επίπεδα, ενώ θα αφορά οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, άτομα με αναπηρία και μη επιδοτούμενους άνεργους, ενώ ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να το λάβουν και οι χαμηλοσυνταξιούχοι.

Επιταγή ακρίβειας: Τα σχέδια του οικονομικού επιτελείου

Το μέτρο θα περιλαμβάνει:

800.000 Οικογένειες με παιδιά

205.000 Δικαιούχοι Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

182.000 Άτομα με αναπηρία

100.000 Μακροχρόνια άνεργοι (μη επιδοτούμενοι)

Οι άνεργοι

Για τους 100.000 μακροχρόνια ανέργους (μη επιδοτούμενους) με εγγεγραμμένη ανεργία στην ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) από 12 έως 24 μήνες, την τελευταία φορά που τους είχε δοθεί έκτακτο βοήθημα 250 ευρώ είχαν θεσπιστεί τα εξής κριτήρια εισοδήματος:

Μέχρι 9.600 ευρώ για τους άγαμους

Έως 16.800 ευρώ για τους έγγαμους

«Ανοιχτό» για τους χαμηλοσυνταξιούχους

Το πιθανότερο σενάριο είναι πως το έκτακτο βοήθημα θα περιλαμβάνει και τους χαμηλοσυνταξιούχους ανεξαρτήτως αν λάβουν ή όχι το επίδομα προσωπικής διαφοράς.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επιταγή ακρίβειας: Αυτοί θα τη λάβουν – Πότε θα δοθούν τα χρήματα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.