ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίθεση με βιτριόλι – Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Έπιανα το προσωπό μου και καιγόμουν. Έλιωνα. Μου έπεφταν τα μαλλιά»

Η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι ξεκίνησε, με την Ιωάννα Παλιοσπύρου, να εξιστορεί τι συνέβη εκείνη την ημέρα στην Καλλιθέα.
Επίθεση με βιτριόλι – Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Έπιανα το προσωπό μου και καιγόμουν. Έλιωνα. Μου έπεφταν τα μαλλιά»

Στην επίθεση με βιτριόλι, η Ιωάννα Παλιοσπύρου, άρχισε την κατάθεση της, περιγράφοντας το φρικιαστικό γεγονός.

Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο στην Αθήνα λοιπόν η υπόθεση με την επίθεση με βιτριόλι, συνεχίζεται. Τα… δύσκολα άρχισαν για την Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Η οποία περιγράφει τα όσα έζησε εκείνη την ημέρα στην Καλλιθέα. Αρχικά τόνισε πως πήγε στα γραφεία της εργασίας της και περίμενε να κατέβει το ασανσέρ, όταν άκουσε κάποιους θορύβους, στους οποίους δεν έδωσε καμία σημασία.

Σκέφτηκε πως μπορεί να είναι κάποια καθαρίστρια ή ένας άστεγος. Όμως είδε μια γυναίκα μπροστά της, που την κοίταξε στα μάτια. Της έριξε το βιτριόλι και έφυγε τρέχοντας.

Αρχικά δεν κατάλαβε τι έπεσε πάνω της, όμως το ένιωσε σε όλο της το σώμα. Στην συνέχεια σκέφτηκε να πάει κάπου για βοήθεια και μετέβη σ’ ένα κοντινό φαρμακείο.

Οι πόνοι ήταν φρικτοί, δεν έβλεπε σχεδόν τίποτα από το ένα μάτι. Οι άνθρωποι στο φαρμακείο πανικοβλήθηκαν, καθώς δεν καταλάβαιναν τι τους έλεγε.

Έπεφταν τα μαλλιά της και έριχνε νερό στο πρόσωπο της, ενώ αισθανόταν πως καιγόταν. Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι εκεί κάλεσαν το 166. Της είπανε να βγάλει τα ρούχα της, καθώς έλιωναν πάνω της. Σκέφτηκε πως δεν πρέπει να χάσει τις αισθήσεις της, γιατί μόνο αυτή μπορούσε να σώσει τον εαυτό της.

Ενώ στην συνέχεια της κατάθεσης της τόνισε πως ζητούσε την βοήθεια του θεού. Την έβρεχαν και ούρλιαζε. Προσπαθούσε να αντέξει τον πόνο.

Την επόμενη μέρα ενημερώθηκε πως θα την πάνε στο «Θριάσιο». Θυμάται την διακομιδή της, καθώς δεν μπορούσε να δει τίποτα. Μόνο να ακούσει.

Θυμάται να την βάζουν μέσα και μία κυρία να λέει: «Θεέ μου». Τότε αντιλήφθηκε πόσο σοβαρά ήταν τα εγκαύματα της και σκοπός της ήταν να επιβιώσει. Μέσα στο νοσοκομείο η κατάσταση ήταν επίπονη γι’ αυτή, καθώς έκανε συνέχεια χειρουργεία. Δεν άντεχε το φως ούτε του δωματίου.

Στο δικαστήριο είναι και η κατηγορούμενη που έριξε βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Είναι λίγα βήματα πιο πέρα από την Ιωάννα και δεν την έχει κοιτάξει ούτε μία φορά, ενώ αυτή καταθέτει.

Νεότερη ενημέρωση

Η Ιωάννα πριν να ανέβει στο βήμα για να καταθέσει, κοίταξε επίμονα την κατηγορούμενη, η οποία ήθελε να αλλάξει θέση και της είπε: «Εσύ τι κοιτάς».

Η κατηγορούμενη κάθεται έχοντας δίπλα της τέσσερις αστυνομικούς. Αποφεύγει να κοιτάξει το θύμα. Ενώ η Ιωάννα κατά την διάρκεια της κατάθεσης της δάκρυσε.

Σ’ αυτήν πρόσθεσε πως πιστεύει πως η κατηγορούμενη είχε σκοπό να την σκοτώσει. Είχε κάνει νωρίτερα τρεις άλλες απόπειρες εναντίον της. Δύο κάτω από το σπίτι της, στις οποίες την είδαν με ύποπτο αντικείμενο και μία την προηγούμενη μέρα από το συμβάν.

Στην οποία όμως δεν την πρόλαβε. Όμως ακόμα και τώρα δεν πέτυχε τον σκοπό της και δεν έχει μετανιώσει για ότι έχει συμβεί και αυτό την φοβίζει.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επίθεση με βιτριόλι – Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Έπιανα το προσωπό μου και καιγόμουν. Έλιωνα. Μου έπεφταν τα μαλλιά»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.