ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίθεση με βιτριόλι: Ξεκινά σήμερα η δίκη – Η Ιωάννα απέναντι στη γυναίκα που της κατέστρεψε τη ζωή

Ξεκινά σήμερα η δίκη για τη σοκαριστική επίθεση με βιτριόλι, που «πάγωσε» το πανελλήνιο τον Μάιο του 2020.
Επίθεση με βιτριόλι: Ξεκινά σήμερα η δίκη – Η Ιωάννα απέναντι στη γυναίκα που της κατέστρεψε τη ζωή

Αρχίζει σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, η εκδίκαση της υπόθεσης της άγριας επίθεσης με βιτριόλι σε βάρος της 35χρονης Ιωάννας, από την 36χρονη κατηγορούμενη Ε.Κ. Με αριθμό πινακίου 1 η συγκεκριμένη εκδίκαση αναμένεται να τραβήξει πάνω της όλα τα βλέμματα.

Λίγες μόνο μέρες πριν, η άτυχη η η Ιωάννα Παλιοσπύρου βρήκε την δύναμη να δημοσιεύσει φωτογραφία με το πρόσωπο της μετά τη φρικιαστική επίθεση, που δέχτηκε στις 20 Μαΐου του 2020.

Τρεις τακτικοί δικαστές και τέσσερις ένορκοι, που θα κληρωθούν από το δικαστήριο σήμερα, θα αναλάβουν ένα από τα πιο- σοκαριστικά εγκλήματα- των τελευταίων δεκαετιών στην Ελλάδα. Την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος μιας νεαρής κοπέλας την ώρα που πήγαινε στη δουλειά της.

Η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει μεγάλο διάστημα αφού οι μάρτυρες, που έχουν κληθεί να καταθέσουν ανέρχονται στους 35.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, η δίκη πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και να έχει εκδοθεί η απόφαση, μέχρι και τις 11 Ιανουαρίου 2022, που συμπληρώνονται 18 μήνες προσωρινής κράτησης της κατηγορουμένης. Αν δε συμβεί αυτό, θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερη.

Η 36χρονη, Ε.Κ., αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 15 ετών για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, ενώ, έχει παραπεμφθεί στο εδώλιο και για το πλημμέλημα της απείθειας, αδίκημα που αφορά την άρνηση της να βοηθήσει τους αστυνομικούς στην εξακρίβωση των στοιχείων της, όταν την εντόπισαν στην περιοχή του Ζωγράφου στις 11 Ιουνίου 2020 και την συνέλαβαν.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επίθεση με βιτριόλι: Ξεκινά σήμερα η δίκη – Η Ιωάννα απέναντι στη γυναίκα που της κατέστρεψε τη ζωή», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.