ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΣΡ: «Αθώος» ο Πορτοσάλτε για τις ρατσιστικές επιθέσεις στους ανεμβολίαστους – Ακόμα ένα δείγμα παρακμής της τηλεόρασης

Απαλλάχθηκαν από το ΕΣΡ οι κατάπτυστες απόψεις του Άρη Πορτοσάλτε για τους ανεμβολίαστους, λόγω του ότι... δεν αναφέρει τέτοια περίπτωση ο νόμος.
ΕΣΡ: «Αθώος» ο Πορτοσάλτε για τις ρατσιστικές επιθέσεις στους ανεμβολίαστους – Ακόμα ένα δείγμα παρακμής της τηλεόρασης

Τρανή απόδειξη της παρακμής, της ανεπάρκειας άλλα και της μεροληπτικής στάσης του ΕΣΡ, αποτελεί η απόφαση απαλλαγής του ΣΚΑΪ για διάφορες κατάπτυστες απόψεις που διατύπωσε κατά καιρούς ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης συνεδρίασε σε Ολομέλεια την περασμένη Τρίτη και κατά πλειοψηφία αποφάσισε την… αθώωση των ρατσιστικών παραληρημάτων του δημοσιογράφου.

Δεν μπορούν ασφαλώς να ξεχαστούν οι θέσεις του κ. Πορτοσάλτε, που έχει αποκαλέσει «στόκους» και «ψέκια» τους ανεμβολίαστους, που έχει ζητήσει να κοπεί η σύνταξη από όσους δεν εμβολιάζονται ή να τους απαγορευτεί η δωρεάν πρόσβαση σε ΜΕΘ, που έχει απαιτήσει να εμβολιάζονται δια της βίας και «πόρτα – πόρτα» οι πολίτες, που έχει προσβάλλει τους Μακεδόνες λέγοντας ότι «πέφτει μεροκάματο» για να τάσσονται… υπέρ της Ρωσίας, ή που μόλις χθες ταράχθηκε με το ενδεχόμενο αύξησης του κατώτατου μισθού και είπε ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο.

Πραγματικά χάνει κανείς το μέτρημα με τις χυδαιότητες που έχει εκστομίσει ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος, αφού σχεδόν κάθε μέρα λεκιάζει την υπόληψη της ελληνικής δημοσιογραφίας. Ωστόσο το ΕΣΡ με την χαρακτηριστική «ταχύτητα» που το διακρίνει, μετά από 2 χρόνια ασύδοτης προπαγάνδας από τον δημοσιογράφο, αποφάσισε να τοποθετηθεί πάνω στα λεγόμενα του για τους ανεμβολίαστους.

Και αυτό διότι οι καταγγελίες των τηλεθεατών όλο αυτό το διάστημα έπεφταν (και συνεχίζουν να πέφτουν) «βροχή», και έτσι κινήθηκε η διαδικασία στο ΕΣΡ με το ερώτημα παραβίασης της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας για «διακρίσεις».

Ενώ ήδη η ΕΣΗΕΑ έχει προβεί σε οριστική διαγραφή του δημοσιογράφου από τον Οκτώβριο του 2021 λόγω του ότι έχει ξεφτιλίσει κάθε αξία της δημοσιογραφίας, το ΕΣΡ άφησε τις χυδαιότητες του Πορτοσάλτε να… ωριμάσουν, για να βγάλουν τελικά πόρισμα πως είναι… αθώος.

Και η απόφαση βασίστηκε στο ότι η διάκριση σε εμβολιασμένους – ανεμβολίαστους δεν προβλέπεται στον νόμο, διότι – όπως είπαν – ο νόμος προβλέπει διακρίσεις με βάση το φύλο, τη φυλή, τη θρησκεία, τη σεξουαλική ταυτότητα κ.λπ., όχι όμως τον εμβολιασμό. Οπότε αθώος ο δημοσιογράφος.

Δηλαδή κατά το ΕΣΡ, στην τηλεόραση υπάρχει ρατσισμός που τιμωρείται και ρατσισμός που δεν τιμωρείται. Κακός και καλός ρατσισμός. Κατακριτέες διακρίσεις και αδιάφορες διακρίσεις.

Για παράδειγμα ο Alpha είχε τιμωρηθεί με πρόστιμο δεκάδων χιλιάδων ευρώ για το «Bachelor» για λόγους όπως η «δυσμενής διάκριση προσώπων στη βάση του φύλου», η «μη τήρηση κανόνων ευπρέπειας στη γλώσσα και τη συμπεριφορά» και η «προσβολή προσωπικότητας, και δη της αξιοπρέπειας των τηλεθεατών».

Ενώ ένας δημοσιογράφος που βρίζει αδιάντροπα πολίτες με ελεεινούς χαρακτηρισμούς, που προσβάλει χυδαία την αξιοπρέπεια τους, ζητώντας να εφαρμοστούν σε αυτούς απάνθρωπα και εκβιαστικά μέτρα, που διχάζει την κοινωνία με τις ρατσιστικές επιθέσεις του σε ένα ολόκληρο κομμάτι του πληθυσμού, είναι επιτρεπτή συμπεριφορά από το ΕΣΡ! Άρα με την στάση του ελεγκτικού οργάνου, ο δημοσιογράφος μπορεί να συνεχίσει απρόσκοπτα να βρίζει τον κόσμο όπως και όσο θέλει.

Πραγματικά είναι θλιβερό, το που έχουν καταντήσει οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της σημερινής τηλεόρασης…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΕΣΡ: «Αθώος» ο Πορτοσάλτε για τις ρατσιστικές επιθέσεις στους ανεμβολίαστους – Ακόμα ένα δείγμα παρακμής της τηλεόρασης», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.