ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εστίαση: Ανοίγουν οι κλειστοί χώροι στις 15 Ιουλίου-Ολα τα μέτρα

Η κυβέρνηση έχει πλέον αποφασίσει πως θα τιμωρούνται οι παραβάτες όσον αφορά τους κλειστούς χώρους.
Εστίαση: Ανοίγουν οι κλειστοί χώροι στις 15 Ιουλίου-Ολα τα μέτρα

Εστίαση: Η κυβέρνηση έχει πλέον αποφασίσει πως θα τιμωρούνται οι παραβάτες όσον αφορά τους κλειστούς χώρους.

Εστίαση: Όπως γράψαμε οι ειδικοί απειλούν για lockdown και προβλέπουν 6.000 κρούσματα τον Αύγουστο!.

Όσον αφορά τώρα τα καταστήματα εστίασης, το άνοιγμα των κλειστών χώρων τους, αναμένεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 15 Ιουλίου.

Παρά το γεγονός πως η διασπορά του ιού, με την μετάλλαξη «Δέλτα» είναι ιδιαίτερα σημαντική και πλέον υπάρχουν και δεύτερες σκέψεις, γι’ αυτό το γεγονός.

Όπως είναι δηλαδή η επανεξέταση των μέτρων, όπως αυτά έχουν γίνει γνωστά. Έτσι λοιπόν με όσα έχουν γνωστοποιηθεί μέχρι στιγμής οι εσωτερικοί χώροι θα ανοίξουν και θα είναι χωρισμένοι σε «αμιγείς» και «μεικτούς».

Οι «αμιγείς» θα είναι για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο και θα έχουν πληρότητα 85%. Αντίθετα οι «μεικτοί» θα έχουν 50% πληρότητα και θα επιτρέπεται η είσοδος σ’ αυτούς με την επίδειξη με αρνητικό test, rapid ή PCR, όχι όμως και self test.

Οι καταστηματάρχες πρέπει να δηλώσουν ποιοι είναι «αμιγείς» και ποιοι «μεικτοί», σε διαφορετική περίπτωση θα τους επιβάλλεται πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Επίσης θα πρέπει να ενημερώνουν με σήμανση το κοινό, για να γνωρίζει που πρέπει να μεταβεί, αλλιώς και πάλι θα έχει πρόστιμο 500 ευρώ.

Τα μαγαζιά την πρώτη φορά που θα κάνουν παράβαση, θα τιμωρούνται με αναστολή λειτουργείας για εφτά μέρες, την δεύτερη με 15 και την τρίτη θα κλείνουν. Ενώ τα πρόστιμα θα φθάνουν μέχρι τα 10.000 ευρώ.

Πελάτης χωρίς έγγραφο θα πρέπει να πληρώσει 300 ευρώ, ενώ αν προσκομίσει πλαστό 3.000 ευρώ. Στο gov.gr οι πελάτες θα βλέπουν ποια μαγαζιά είναι «μεικτά» η «αμιγή».

To Yπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έκανε γνωστό πως ως τις 15 Ιουλίου θα είναι έτοιμη η εφαρμογή που θα επιτρέψει την επιβεβαίωση των εγγράφων, από τους υπεύθυνους των μαγαζιών.

Ενώ θα έχουν τρεις χρωματιστές ενδείξεις για την εγκυρότητα τους:

Πράσινη αν πρόκειται για έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης
Κίτρινη για αρνητικό τεστ
Κόκκινη για λανθασμένο ή πλαστό έγγραφο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύψας: «Όσοι δεν θα εμβολιαστούν θα κολλήσουν το φθινόπωρο»

ΠΑΟΚ: Στη λίστα ο Αντριέν Σίλβα – Δύσκολη η περίπτωσή του

Άγριες Μέλισσες spoiler: Ανέβηκε! Δείτε το πρώτο teaser της νέας σεζόν (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εστίαση: Ανοίγουν οι κλειστοί χώροι στις 15 Ιουλίου-Ολα τα μέτρα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.