Εστίαση: Σε ισχύ τίθενται από σήμερα Παρασκευή 16 Ιουλίου τα νέα μέτρα στα καταστήματα εστίασης και στους χώρους ψυχαγωγίας προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Εστίαση: Σε ισχύ τίθενται από σήμερα τα νέα μέτρα στα καταστήματα εστίασης για να περιοριστεί η διασπορά των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Εστίαση: Σε ισχύ τίθενται από σήμερα Παρασκευή 16 Ιουλίου τα νέα μέτρα στα καταστήματα εστίασης και στους χώρους ψυχαγωγίας προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά των κρουσμάτων του κορονοϊού και της μετάλλαξης Δέλτα.

Από σήμερα Παρασκευή, 16 Ιουλίου, τίθενται σε ισχύ τα νέα μέτρα για χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας.

Ταυτόχρονα, πολλοί πολίτες αναρωτιούνται αν οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να μπουν στον εσωτερικό χώρο των καταστημάτων ή να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα καθώς και αν θα χρειάζεται να έχουν μαζί το πιστοποιητικό της ταυτότητάς τους.

Οι πελάτες που δεν έχουν εμβολιαστεί θα μπορούν να μπουν εντός των καταστημάτων εστίασης, είτε για να πληρώσουν, είτε για να παραγγείλουν, είτε για να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα.

Ωστόσο, θα πρέπει να φορούν μάσκα, διαφορετικά σε περίπτωση ελέγχου μπορεί να τους επιβληθεί πρόστιμο 300 ευρώ.

Θα πρέπει να έχουν οι πολίτες μαζί την ταυτότητά τους στα καταστήματα εστίασης;

Οι πελάτες είναι υποχρεωμένοι να έχουν μαζί τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, είτε σε έντυπη είτε σε ψηφιακή μορφή μέσω κινητού, , προκειμένου να εισέλθουν σε κλειστούς χώρους εστίασης.

Δεν έχει αποφασιστεί ακόμη αν θα απαιτείται ή όχι από τον πελάτη να επιδεικνύει την ταυτότητα του. Αναμένεται κοινή υπουργική απόφαση. Τα πλαστά έγγραφα τιμωρούνται με πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Εστίαση: Στο 85% η πληρότητα στα νυχτερινά κέντρα και μόνο για εμβολιασμένους

Ολυμπιακός: Ο Σισέ είναι φευγάτος!

«Το νησί»: H Ρώσικη πολυβραβευμένη ταινία με πρωταγωνιστή τον Πιοτρ Μαμόνωφ που καταγράφει την Ορθόδοξη πνευματικότητα