ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εστίαση: Νέοι κανόνες από σήμερα-Τι ισχύει για τους ανεμβολίαστους!

Έρχονται νέοι κανόνες από σήμερα για όσους θέλουν να βγουν από τα σπίτια τους και να ξεσκάσουν στην εστίαση και στους χώρους αναψυχής και διασκέδασης.
Εστίαση: Νέοι κανόνες από σήμερα-Τι ισχύει για τους ανεμβολίαστους!

Έρχονται νέοι κανόνες από σήμερα για όσους θέλουν να βγουν από τα σπίτια τους και να ξεσκάσουν στην εστίαση και στους χώρους αναψυχής και διασκέδασης.

Εστίαση: Όπως γράψαμε έτσι θα λειτουργούν ανοιχτοί και κλειστοί χώροι διασκέδασης από την Παρασκευή.

Πιο συγκεκριμένα θα υπάρχουν μόνο καθήμενοι σε όλους του χώρους ψυχαγωγίας ως τις 31 Αυγούστου.

Από σήμερα οι κλειστοί χώροι ψυχαγωγίας (εστιατόρια, κινηματογράφοι, θέατρα) θα λειτουργούν μόνο ως αμιγείς, με 85% πληρότητα.

Επίσης για τα κλειστά κέντρα διασκέδασης, μπορούν και αυτά να λειτουργούν με αμιγείς χώροι, με 85% κάλυψη της χωρητικότητας τους με το κράτημα των αποστάσεων και όλα τα άλλα μέτρα προφύλαξης από τον κορονοϊό

Οι ιδιοκτήτες των υπαίθριων χώρων διασκέδασης θα έχουν την ευχέρεια να δουλεύουν τις επιχειρήσεις τους ως αμιγούς χώρους ή όχι.

Οι ανήλικοι θα μπορούν να παρευρίσκονται στα κέντρα διασκέδασης και εστίασης μόνο με self-test και δήλωση των γονέων τους στους αμιγείς χώρους.

Στην πρώτη παράβαση που θα γίνει σε όσα προβλέπονται για κατάστημα 200τ.μ, 2.000 ευρώ πρόστιμο και αναστολή λειτουργείας για εφτά ημερολογιακές ημέρες.

Για την δεύτερη φορά που δεν τηρηθούν τα μέτρα ανεξάρτητα πόσο μεγάλος είναι ο χώρος 10.000 ευρώ πρόστιμο και 15 μέρες αναστολή λειτουργίας.

Ενώ αν δεν τηρηθούν τα μέτρα και για τρίτη φορά, τότε οι επιχειρήσεις δεν θα έχουν άδεια εργασίας για 60 ημερολογιακές ημέρες.

Οι εργοδότες μπορούν να ρωτούν από τους εργαζόμενους αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι. Ενώ οι χώροι διασκέδασης θα έχουν τρεις σημάνσεις από σήμερα:

H μία για αμιγείς χώρους, η δεύτερη για μεικτούς χώρους και η τρίτη μπορεί ο εργοδότης να πληροφορήσει τους πελάτες του, αν οι εργαζόμενοι του είναι όλοι εμβολιασμένοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Survivor: Ο Πάνος Καλλίδης ξανά στις οθόνες σας – Μπαίνει στο J2US

Έρχεται Lockdown-Η μετάλλαξη Δέλτα η αιτία λένε οι ειδικοί-Ποιες περιοχές κλείνουν!

ΑΕΚ-Απόλλων Λεμεσού 3-0: Το… φιλικό πάρτι του Λιβάι!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εστίαση: Νέοι κανόνες από σήμερα-Τι ισχύει για τους ανεμβολίαστους!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.