ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εστίαση: Τότε ανοίγουν εστιατόρια και καφέ – Αυτά είναι τα πιθανά σενάρια

Το άνοιγμα στην εστίαση προβληματίζει τους ειδικούς και πολύ περισσότερο τους πολίτες, με τα σενάρια να μιλούν για άνοιγμα κοντά στο Πάσχα!
Εστίαση: Τότε ανοίγουν εστιατόρια και καφέ – Αυτά είναι τα πιθανά σενάρια

Το άνοιγμα στην εστίαση προβληματίζει τους ειδικούς και πολύ περισσότερο τους πολίτες, με τα σενάρια να μιλούν για άνοιγμα κοντά στο Πάσχα!

Εστίαση: Χθες η Ελληνική Κυβέρνηση δια στόματος Νίκου Χαρδαλιά, ανακοίνωσε τα νέα μέτρα που προβλέπουν άνοιγμα στο λιανεμπόριο. Σειρά αναμένεται να πάρει πλέον και η εστίαση με τα σενάρια να μιλούν για πιθανό άνοιγμα κοντά στο Πάσχα.

Λίγο ακόμη υπομονή φαίνεται ότι θα χρειασθεί να κάνουν οι πολίτες, προκειμένου να μπορούν να πάρουν ανάσα στις επιχειρήσεις εστίασης, καθώς η κυβέρνηση αναίρεσε το σενάριο για άνοιγμά τους στα μέσα Απριλίου λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού και της κατάστασης στα νοσοκομεία. Η υπομονή, βέβαια, δεν μπορεί να αφορά τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης που είναι σε απόγνωση πια έπειτα από πέντε μήνες με κλειστές τις επιχειρήσεις τους, την ώρα που τα λειτουργικά έξοδα «τρέχουν».

Αρχικά είχε προσδιορισθεί το άνοιγμα της εστίασης κοντά στις 15 Απριλίου και το αργότερο μέχρι τις 20 Απριλίου. Φαίνεται, όμως, με βάση την επιδημιολογική εξέλιξη της χώρας αλλά και τους έντονους προβληματισμούς που επικρατούν στο κυβερνητικό επιτελείο ότι το άνοιγμα της εστίασης θα μετατεθεί το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου και κοντά στο Πάσχα. Μάλιστα, πλέον, στο τραπέζι των συζητήσεων έχει πέσει ακόμη και το άνοιγμα της εστίασης μετά το Πάσχα, στην περίπτωση κατά την οποία τα καθημερινά νέα κρούσματα παραμείνουν στα ύψη. Στην περίπτωση αυτή, βέβαια, η κυβέρνηση δεν θα διακινδυνέψει ούτε τη μετακίνηση εκτός νομού για τις ημέρες του Πάσχα.

Οι «υπέρ» και οι «κατά»

Σήμερα, πάντως, υπάρχουν πολλά κυβερνητικά στελέχη που επιμένουν πως θα πρέπει να ανοίξει η εστίαση άμεσα ώστε να δοθεί η δυνατότητα μόνο σε εξωτερικούς χώρους, στους πολίτες να ανασάνουν αρκεί να μην υπάρχει συνωστισμός σε σπίτια, γεγονός που οδήγησε τελικά στη δραματική αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου. Κάτι που παραδέχονται πλέον και πολλοί επιστήμονες.

Με το επιχείρημα αυτό οι υπέρμαχοι του ανοίγματος της εστίασης επιμένουν προς το Μέγαρο Μαξίμου πως θα πρέπει άμεσα να ανέβουν τα ρολά σε εστιατόρια και καφέ και με τους εργαζόμενους στην εστίαση να κάνουν υποχρεωτικά self test ώστε να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν μικρότερη πιθανότητα μετάδοσης έστω και στους εξωτερικούς χώρους. Όσα κυβερνητικά στελέχη είναι εναντίον του ανοίγματος της εστίασης επισημαίνουν ότι θα επιβαρυνθεί η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και μάλιστα λίγο πριν αρχίσει επισήμως η τουριστική περίοδος. Γεγονός που θα βλάψει περαιτέρω την οικονομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Lockdown: Τι ισχύει από το Σάββατο – Αυτά είναι τα μέτρα σε λιανεμπόριο και μετακινήσεις

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εστίαση: Τότε ανοίγουν εστιατόρια και καφέ – Αυτά είναι τα πιθανά σενάρια», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Χρήστος Μαγγίνας

Ο Χρήστος Μαγγίνας γεννήθηκε στις 16/08/1996 στην Αλεξανδρούπολη και είναι απόφοιτος ΑΕΙ. Από μικρή ηλικία είχε το πάθος της ενασχόλησης με την αθλητική δημοσιογραφία. Από τον Ιανουάριο του 2021 ανήκει στην ομάδα του Sportime.gr.