ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Eurovision Ελλάδα: Οι δύο τραγουδιστές που δεν είναι πια στη ζωή

Η Ελλάδα έχει μακρά και ηχηρή παρουσία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision, όπου συμμετείχε 40 φορές από το 1974.
Eurovision Ελλάδα: Οι δύο τραγουδιστές που δεν είναι πια στη ζωή

Η Ελλάδα έχει μακρά και ηχηρή παρουσία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision, όπου συμμετείχε 40 φορές από το 1974.

Για πρώτη και μοναδική φορά στην ιστορία της η Ελλάδα κέρδισε τη Eurovision το 2005 με το «My Number One», που ερμήνευσε η Έλενα Παπαρίζου. Ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ελλάδας, Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (ΕΡΤ) μεταδίδει τον διαγωνισμό στην Ελλάδα κάθε χρόνο και οργανώνει τη διαδικασία επιλογής της ελληνικής συμμετοχής. Η Ελλάδα δεν έχει τερματίσει ποτέ τελευταία στον διαγωνισμό.

Απόψε η Στεφανία Λυμπερακάκη με το «Last Dance» ρίχνεται στη 41η ελληνική μάχη του διαγωνισμού τραγουδιού.

Κατά την διάρκεια του 20ου αιώνα, η Ελλάδα είχε πετύχει μόνο δύο φορές αποτέλεσμα στην πρώτη πεντάδα. Η μία φορά ήταν το 1977 όπου τερμάτισε πέμπτη με τους Πασχάλη, Μπέσσυ Αργυράκη, Ρόμπερτ Ουίλιαμς και Μαριάννα Τόλη και η άλλη το 1992 με την Κλεοπάτρα.

Στις αρχές του 21ου αιώνα, η Ελλάδα αναδείχθηκε μία από τις πιο επιτυχημένες χώρες στον διαγωνισμό με δέκα θέσεις στην πρώτη δεκάδα από το 2001 έως το 2013, συμπεριλαμβανομένου τρίτες θέσεις το 2001 για τους Antique, το 2004 για τον Σάκη Ρουβά και το 2008 για την Καλομοίρα.

Στους τελευταίους έξι διαγωνισμούς (2014–19), η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει να φτάσει στην πρώτη δεκάδα ενώ απέτυχε να προκριθεί στον τελικό δύο φορές (2016, 2018).

Από όλες τις ελληνικές συμμετοχές, από το 1974 μέχρι και σήμερα δεν ζουν πλέον η Μαριάννα Τόλη και ο Αγάθωνας, που πρωταγωνίστησαν στο «Μάθημα Σολφέζ» και το «Alcohol is free» αντίστοιχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Πωλούνται όπως είναι… επιπλωμένα

Κούγιας σε Χριστοβασίλη: «Όποιος με έβλαψε εξαφανίστηκε, το ίδιο τέλος θα έχεις και εσύ»!

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Αποκάλυψη Καλλιακμάνη – Γι’ αυτό σκότωσαν την Κάρολαϊν!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Eurovision Ελλάδα: Οι δύο τραγουδιστές που δεν είναι πια στη ζωή», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαρία Καλτσίδη

Η Μαρία Καλτσίδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 8/8/1997. Από παιδί ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Έφτασε μέχρι την Εθνική Νέων Γυναικών και μέχρι σήμερα αγωνίζεται στην Α' Εθνική. Είναι τελειόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και πριν το Sportime εργάστηκε στην εφημερίδα FORZA.