ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έβρος- Σύνορα: Προκαλούν οι Τούρκοι – Νέοι πυροβολισμοί

Διαβάστε τι κρύβεται πίσω από τις νέες προκλήσεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα
Έβρος- Σύνορα: Προκαλούν οι Τούρκοι – Νέοι πυροβολισμοί

Η τουρκική προκλητικότητα στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο συνεχίζεται, καθώς σημειώθηκαν νέα περιστατικά με πυροβολισμούς στον αέρα από τουρκικά περίπολα την Τρίτη (05/05) και Τετάρτη (06/05).

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», το πρώτο επεισόδιο στον Έβρο έγινε στις 8 το βράδυ της Τρίτης κοντά στο χωριό Μαράσια. Στελέχη της τουρκικής στρατοχωροφυλακής που συμμετείχαν σε ενέδρα σε χέρσο τμήμα της ελληνοτουρκικής μεθορίου πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό. Το συμβάν έγινε αντιληπτό από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και του Στρατού Ξηράς, που ενημέρωσαν την ηγεσία τους.

Αλλά και τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης 6/5, σημειώθηκε νέο, παρόμοιο περιστατικό κοντά στο χωριό Τυχερό, λίγα χιλιόμετρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Πρωταγωνιστές αυτή τη φορά ήταν Τούρκοι αστυνομικοί που άνοιξαν πυρ στον αέρα, ενώ περιπολούσαν με βάρκα κατά μήκος του ποταμού.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχα επεισόδια κατά μήκος της συνοριογραμμής είχαν προηγηθεί τη νύχτα της περασμένης Πέμπτης (30/04). Και τότε τα μέλη δύο πλωτών περιπόλων της τουρκικής στρατοχωροφυλακής είχαν πυροβολήσει στον αέρα κοντά στο χωριό Τυχερό.

Αξιωματούχοι των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας αποδίδουν τα περιστατικά στην προσπάθεια της Τουρκίας να διατηρήσει την ένταση στην περιοχή, ενώ σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή στόχευση των τουρκικών δυνάμεων είναι να ελέγξουν συγκεκριμένα περάσματα κατά μήκος των ποτάμιων συνόρων, στον Έβρο.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, την περιοχή επισκέφθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Τα επεισόδια αυτά έρχονται να προστεθούν στις προκλήσεις της Τουρκίας, που επιμένει να συντηρεί κλίμα έντασης μεταξύ των δύο χωρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκτακτα μέτρα: Τα ΜΑΤ φυλάνε σκοπιά στην πλατεία Αγ. Ιωάννου

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έβρος- Σύνορα: Προκαλούν οι Τούρκοι – Νέοι πυροβολισμοί», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.