ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξοικονομώ-Αυτονομώ: Έρχεται νέο πρόγραμμα, τα νέα κριτήρια

Έρχεται το νέο πρόγραμμα Εξοικονομώ-Αυτονομώ και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας μίλησε σχετικά
Εξοικονομώ-Αυτονομώ: Έρχεται νέο πρόγραμμα, τα νέα κριτήρια

Ένα νέο Πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» προωθεί η κυβέρνηση, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Στόχος του νέου προγράμματος «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» είναι να μειωθούν οι ατμοσφαιρικοί ρύποι και η ενεργειακή… φτώχια που κυμαίνεται στο 30% στην ΕΕ.

Ο Κώστας Σκρέκας, απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση στον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος έκανε λόγο για «ανεπάρκειες του τρέχοντος Προγράμματος “Εξοικονομώ-Αυτονομώ”» τονίζοντας την ανάγκη «επιβολής νέων περιβαλλοντικών και κοινωνικών κριτηρίων επιλογής».

Από την πλευρά του ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι ήδη η κυβέρνηση επανεξετάζει το θέμα και σύντομα θα δώσει λύση.

«Στην πρώτη φάση το κριτήριό μας ήταν η ταχύτητα ώστε να προωθήσουμε άμεσα χρήματα ύψους 900 εκατ. ευρώ για να διαχυθούν γρήγορα πόροι τόσο στην αγορά όσο και στην κοινωνία που δοκιμάζονται από την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού. Στην επόμενη φάση και μέσα από διαβούλευση και σε συνεργασία με το ΤΕΕ θα συζητήσουμε και θα θέσουμε νέα κριτήρια με βάση μια συγκεκριμένη μεθοδολογία όπως είναι η ηλικία του κτιρίου, το ετήσιο εισόδημα αλλά και οι ακραίες καιρικές συνθήκες μιας περιφέρειας. Όλα αυτά θα αξιολογηθούν και θα προωθήσουμε ένα νέο πρόγραμμα “εξοικονομώ” ώστε και τους ατμοσφαιρικούς ρύπους να μειώσουμε και από την άλλη nα βοηθήσουμε τα νοικοκυριά να εξοικονομήσουν χρήματα για τη χρήση ενέργειας», υπογράμμισε ο κ. Σκρέκας.

«Η εφαρμογή του προγράμματος “Εξοικονομώ-Αυτονομώ” έχει πολλαπλά οφέλη, περιβαλλοντικά, κοινωνικά οικονομικά. Πρέπει να δοθούν κίνητρα για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων», ανέφερε.

Γεωργιάδης για τα «κλειδιά των επιχειρήσεων»: «Άδικες υπερβολές, θα λαμβάνουν και ειρωνικές απαντήσεις»

Κορονοϊός: Παγκόσμια καινοτομία από Έλληνες κατά του ιού

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εξοικονομώ-Αυτονομώ: Έρχεται νέο πρόγραμμα, τα νέα κριτήρια», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.