ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Financial Times: Το Μαξίμου βάζει στο κάδρο τους Ρώσους για το σκάνδαλο των υποκλοπών!

Απίστευτη κυβερνητική διαρροή στους Financial Times που δείχνουν... ρωσικό δάκτυλο πίσω από το σκάνδαλο των υποκλοπών.
Financial Times: Το Μαξίμου βάζει στο κάδρο τους Ρώσους για το σκάνδαλο των υποκλοπών!

Financial Times: Ούτε στα πιο ευφάνταστα κατασκοπευτικά… θρίλερ του Hollywood, δεν θα μπορούσε να συναντήσει κανείς το αφήγημα που φαίνεται να χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να αποδομήσει το σκάνδαλο τον υποκλοπών που κλονίζει την χώρα.

Μετά και το νέο ράπισμα από τους New York Times που δημοσίευσαν στο πρωτοσέλιδο της διεθνούς έκδοσης το άρθρο – κόλαφο για την «σήψη στην καρδιά της Ελλάδας», το Μαξίμου «απαντά» με διαρροές ανώνυμων πηγών σε ξένες έγκυρες εφημερίδες που μιλούν για… δάκτυλο της Ρωσίας πίσω από το σκάνδαλο των υποκλοπών!

Συγκεκριμένα σε άρθρο της έγκυρης εφημερίδας Financial Times το οποίο υπογράφει η Ελένη Βαρβιτσιώτη (αδερφή του υπουργού της κυβέρνησης) με τον δυσοίωνο τίτλο: «Οι παρακολουθήσεις στην Ελλάδα στενεύουν τον κλοιό γύρω από τον Μητσοτάκη», φιλοξενούνται δηλώσεις προσώπου του στενού πρωθυπουργικού περιβάλλοντος όπου υποστηρίζεται πως η κατηγορία που χρησιμοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος σε «σκοτεινές δυνάμεις» που προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα, είναι υπαινιγμός για τη Ρωσία, μετά την αντίθεση της χώρας μας για την εισβολή στην Ουκρανία.

«Δεν μπορεί να είναι απλή σύμπτωση ότι τους τελευταίους μήνες έχουμε δει απόπειρες αποσταθεροποίησης μιας σειράς ευρωπαϊκών χωρών… με άμεσο και έμμεσο τρόπο» δήλωσε η ανώνυμη πηγή, σύμφωνα με το άρθρο των FT.

Μερικές μέρες πριν, είχε δοθεί το πρώτο «σύνθημα» αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος μιλώντας στους New York Times είχε δηλώσει:

«Αν ήμουν ο Πούτιν, θα χαιρόμουν ιδιαίτερα αν έπεφταν κυβερνήσεις που είναι τόσο αντίθετες στη Ρωσία». Ενώ ακόμα ο κ. Γεωργιάδης είχε προσθέσει με νόημα πως το σκάνδαλο θα μπορούσε να ανοίξει την πόρτα σε μια αντιπολίτευση πιο ευνοϊκή για τη Ρωσία.

Βλέπουμε πως υψηλά στελέχη του Μαξίμου, ούτε λίγο – ούτε πολύ παρουσιάζουν την κυβέρνηση σαν μόνιμο… βραχνά της Ρωσίας, σαν να έχει αμολήσει «λυτούς και δεμένους» το Κρεμλίνο για να ρίξει την «διαπλανητική» κυβέρνηση Μητσοτάκη. Στην ίδια λογική που για την ενεργειακή κρίση «φταίει ο πόλεμος» και όχι η άτυπη ασυλία που έχει δώσει η κυβέρνηση στα καρτέλ αισχροκέρδειας, έτσι και για τις υποκλοπές «φταίει η Ρωσία» και όχι η εγχώρια πολιτική διαφθορά.

Ποια μπορεί να είναι η λογική πίσω από αυτό κυβερνητικό αφήγημα που ομοιάζει με θεωρία συνωμοσίας; Η… Ρωσία έβαλε την ΕΥΠ να… παρακολουθεί τον Νίκο Ανδρουλάκη, και μάλιστα χωρίς να έχουν δοθεί ακόμα απαντήσεις για τον λόγο που έγινε κάτι τέτοιο; Η… Ρωσία έβαλε τον νέο διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη να παραδεχθεί πως κανένας πολιτικός δεν εξαιρείται από τις παρακολουθήσεις;

Πότε με αλλαγή ατζέντας και αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, και πότε με υποβάθμιση του ζητήματος, στην εναγώνια προσπάθεια της η κυβέρνηση να απεγκλωβιστεί από το σκάνδαλο των υποκλοπών, χρησιμοποιεί όλο και πιο παράλογα και εξωφρενικά αφηγήματα, που σε καμία περίπτωση δεν πείθουν τον ελληνικό λαό…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Financial Times: Το Μαξίμου βάζει στο κάδρο τους Ρώσους για το σκάνδαλο των υποκλοπών!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.