ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο ράπισμα των NYT σε κυβέρνηση: Tο άρθρο για τη «σήψη της Ελλάδας» μπήκε σε πρωτοσέλιδο!

Συνεχίζεται ο διασυρμός για τη χώρα μας για το σκάνδαλο των υποκλοπών, αφού οι ΝΥΤ εκθέτουν ξανά την κυβέρνηση στο διεθνές πρωτοσέλιδο.
Νέο ράπισμα των NYT σε κυβέρνηση: Tο άρθρο για τη «σήψη της Ελλάδας» μπήκε σε πρωτοσέλιδο!

Μοιάζουν να μην έχουν σταματημό τα «ραπίσματα» που δέχεται η κυβέρνηση για το σκάνδαλο των υποκλοπών, και ενώ έχουν περάσει μόνο τρείς ημέρες από την δημοσίευση του άρθρου στους New York Times από τον δημοσιογράφο Αλεξάντερ Κλαπ, και ακολούθησε μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια για να «μουτζουρωθεί» η υπόληψη του δημοσιογράφου, οι New York Times φαίνεται πως δεν… νοιώθουν από την κυβερνητική προπαγάνδα και αναδημοσιεύουν συνεχώς το επίμαχο άρθρο που μιλά για την «σήψη στην καρδιά της Ελλάδας».

Και σα να μην έφτανε αυτό ως διασυρμός στην κυβέρνηση Μητσοτάκη που ματαιοπονεί να υποβιβάσει το θέμα, στο πρωτοσέλιδο της διεθνούς έκδοσης των New York Times, μπήκε και πάλι το άρθρο του Αλεξάντερ Κλαπ, με τίτλο «Το πρόγραμμα “Ελλάδα 2.0” είναι μία από τα ίδια».

Επιστρέφοντας στην εύθραυστη «φούσκα» της ελληνικής πραγματικότητας, λίγες ώρες πριν, ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προχώρησε σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού και προσπάθειας αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, χαρακτηρίζοντας ως «εξωφυλαρούχα, παγκίτη και ακροαριστερό» τον Αλεξάντερ Κλαπ.

«Ποιος μωρέ τώρα; Ένας εξωφυλαρούχας αρθρογράφος; Είναι η θέση των New York Times αυτή; Κάνατε τον εξωφυλαρούχα ακροαριστερό δημοσιογράφο θέση; Με τον κάθε παγκίτη δημοσιογράφο, μας τον κάνετε θέση τώρα;», είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας που υπήρξε και δημοσιογράφος μέχρι την εκλογή του. Φαίνεται λοιπόν πως οι πρώην και νυν Έλληνες δημοσιογράφοι της 108ης θέσης στον κόσμο στην ελευθερία του Τύπου, είναι πιο… αξιόπιστοι από τους… «παγκίτες» δημοσιογράφους που αρθρογραφούν στους New York Times!

Πριν από την… μεγαλειώδη πολιτική παρέμβαση του κ. Μαρκόπουλου, είχε προηγηθεί χθες η δήλωση του βουλευτή της ΝΔ Μπάμπη Παπαδημητρίου, ο οποίος ακολουθώντας την ίδια «συνταγή» υποβιβασμού του θέματος, χαρακτήρισε ως «θέμα ήσσονος σημασίας» το σκάνδαλο των υποκλοπών και το άρθρο – κόλαφο των NYT.

Να προσθέσουμε δε, πως ο λογαριασμός New York Times Opinion στο Twitter, ανεβάζει επανειλημμένως το άρθρο γνώμης του Αλεξάντερ Κλαπ, κάτι που μπορεί να εκληφθεί ως έμμεση απάντηση για την επιθετική προπαγάνδα που εκπορεύεται από το Μαξίμου και ακολουθείται από ορισμένα «γαλάζια» στελέχη, που ακόμα έχουν την ψευδαίσθηση πως το σκάνδαλο μεγατόνων των υποκλοπών είναι κάτι που μπορεί να μείνει εντός συνόρων και να υποβαθμιστεί.

Το ότι ένας μιντιακός κολοσσός της Αμερικής, εμφανίζεται ξαφνικά από την κυβέρνηση ως μέσο που φιλοξενεί… τυχάρπαστους αρθρογράφους που κάνουν… διατλαντική αντιπολίτευση, φανερώνει το μέγεθος του πανικού που υπάρχει στις τάξεις του Μαξίμου…

Συνεχίζεται ο διασυρμός για τη χώρα μας για το σκάνδαλο των υποκλοπών, αφού οι ΝΥΤ εκθέτουν ξανά την κυβέρνηση στο διεθνές πρωτοσέλιδο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νέο ράπισμα των NYT σε κυβέρνηση: Tο άρθρο για τη «σήψη της Ελλάδας» μπήκε σε πρωτοσέλιδο!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.