ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φώφη Γεννηματά: Ράγισε καρδιές ο επικήδειος των παιδιών της

Ράγισαν καρδιές με την επικήδειο ομιλία του 17χρονου γιου της Φώφης Γεννηματά, Γιώργου, της κόρης της Κατερίνας και της Αιμιλίας.
Φώφη Γεννηματά: Ράγισε καρδιές ο επικήδειος των παιδιών της

Σε ιδιαίτερα βαρύ κλίμα ειπώθηκε σήμερα Τετάρτη 27/10 το «ύστατο χαίρε» στην Φώφη Γεννηματά στη Μητρόπολη Αθηνών.

Η Φώφη Γεννηματά, άφησε την τελευταία της πνοή την Δευτέρα, σε ηλικία 56 ετών, αφήνοντας πίσω 3 παιδιά αλλά και μεγάλο πολιτικό έργο.

Η επικήδειος ακολουθία της πραγματοποιήθηκε σήμερα με την παρουσία της οικογένειάς της, πλήθους κόσμου από την πολιτική σκηνή, αλλά και απλών πολιτών καθώς η σορός της τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα.

Τον λόγο δεν δίστασαν να πάρουν τα 3 παιδιά της Φώφης, παρά το βαρύ τους πένθος, εκπροσωπώντας την οικογένειά της. Ο 17χρονος γιος της Γιώργος, η Κατερίνα και η Αιμιλία συγκλόνισαν με τις ομιλίες τους.

«Αγαπημένη μας μητέρα, βρισκόμαστε όλοι εδώ…»

Τον λόγο στην επικήδειο ακολουθία πήρε ο 17χρονος Γιώργος, ο οποίος ξεκίνησε, εμφανώς συγκινημένος, με αυτή τη φράση την ομιλία του.

«Η αγάπη και η στοργή σου δεν είχε όρια. Όλες σου τις μάχες τις έδωσες παλικαρίσια. Αντίκρυσες πάντα τον κίνδυνο με το φανταχτερό χαμόγελό σου, δείχνοντας τη δυναμικότητα σου και τη θέληση που είχες για τη ζωή.» ανέφερε ο Γιώργος ο οποίος στη συνέχεια τόνισε το πως έγινε υπόδειγμα για πάρα πολλούς ανθρώπους όπως επιβεβαίωσε και η απόφαση της πολιτείας για τη δημιουργία προγράμματος δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού με την τιμητική ονομασία «Φώφη Γεννηματά».

Ο γιος της σημείωσε επίσης την αγάπη και τη σχέση που είχε η μητέρα του με τους οικείους της ανθρώπους. «Όπως έλεγες, η οικογένεια για σένα είναι όλη σου η ζωή. Έτσι μας έδειξες. Κρατήθηκες με όσες δυνάμεις σου είχαν απομένει, για να κάτσουμε μαζί σου, να σου κρατήσουμε το χέρι και να σε φιλήσουμε για τελευταία φορά. Είμαι σίγουρος που θα μας φιλάς με το χαμόγελο που μας σημάδεψε, από εκεί ψηλά, πάνω από τα σύννεφα» έκλεισε ο λέγοντας ο Γιώργος συγκινώντας το ακροατήριό του.

«Ήσουν και θα είσαι πάντα η ηρωίδα μας»

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η 15χρονη Κατερίνα η οποία μίλησε με αγάπη και συγκίνηση για την μητέρα της.

«Πάλεψες την αρρώστια μέχρι την τελευταία στιγμή. Δεν το έβαλες ποτέ κάτω. Παρά τον πόνο και την ταλαιπωρία ήσουν πάντα με ένα χαμόγελο στα χείλη να μας καθησυχάσεις ότι όλα θα πάνε καλά. Ήσουν και θα είσαι η ηρωίδα μας. Ήσουν και θα είσαι ο άνθρωπος που θαυμάζω πιο πολύ. Είσαι η πιο δυνατή γυναίκα που ξέρω και δε σε φόβιζε τίποτα.» ανέφερε η Κατερίνα.

Αναφέρθηκε ακόμη και στις τελευταίες της μέρες στο νοσοκομείο κλείνοντας τον λόγο της λέγοντας: «Τις τελευταίες μέρες στο νοσοκομείο μας έλεγες πόσο πολύ μας αγαπάς. Μου κρατούσες το χέρι και εγώ με έναν κόμπο στο λαιμό έλεγα από μέσα μου “μη φοβάσαι θα τα καταφέρει”. Αντίο μαμά, είσαι μαχήτρια, σ’ αγαπάμε πολύ και πάντα.»

Σπαρακτική η ομιλία της κόρης της Αιμιλίας

Τελευταία επικήδειος ακούστηκε από τα χείλη της μεγαλύτερης κόρης της Φώφης Γεννηματά, Αιμιλία. Η Αιμιλία εμφανώς συγκινημένη, και με φωνή να λυγίζει είπε:

«Στις τελευταίες μας κουβέντες μου είπες “Ένα.. δύο.. τρία.. πάμε” και μου έδωσες τα χέρια για να σηκωθείς. Έτσι έφυγες, όρθια και με το κεφάλι ψηλά όπως αρμόζει σε μία μαχήτρια. Γιατί έτσι ήσουν, δε λύγισες, δεν ηττήθηκες, γιατί μια μάχη με καθαρή ψυχή που δεν δίνεις τα όπλα, είναι μία μάχη κερδισμένη. Ήξερες πάντα όσο ξέρει μόνο μία μάνα, η αγκαλιά σου ήταν ζεστή, τρυφερή αλλά και ασπίδα δυνατή σαν εσένα. Αυτό το οικείο άρωμα που δεν ξεκολλάει από πάνω μας, το χαμόγελό σου, το χάδι σου, το “family” που έλεγες όταν ερχόσουν στο σπίτι, και κυρίως το ζεϊμπέκικο της ζωής που χόρεψες καλύτερα από όλους, είναι αυτά που θα μας λείψουν πιο πολύ. Αυτά μας έμαθες και να είσαι σίγουρη πως θα τα ακολουθήσουμε.»

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φώφη Γεννηματά: Ράγισε καρδιές ο επικήδειος των παιδιών της», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις