ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά Αρχαία Ολυμπία: Σώθηκε ο αρχαιολογικός χώρος – Προς Λατζόι, Λάλα και Μιράκα η πυρκαγιά

Φωτιά Αρχαία Ολυμπία: Η πυρκαγιά, που πλησίαζε επικίνδυνα στο μουσείο έχει τεθεί υπό έλεγχο, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες.
Φωτιά Αρχαία Ολυμπία: Σώθηκε ο αρχαιολογικός χώρος – Προς Λατζόι, Λάλα και Μιράκα η πυρκαγιά

Φωτιά Αρχαία Ολυμπία: Η πυρκαγιά, που πλησίαζε επικίνδυνα στο μουσείο έχει τεθεί υπό έλεγχο, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Το σημείο είχε μετατραπεί σε «φρούριο» προκειμένου να σωθεί ο αρχαιολογικός χώρος. Σύμφωνα με το patrisnews.com, μετά από σκληρή «μάχη» η φωτιά ελέγχθηκε.

Η φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία παραμένει ωστόσο ισχυρή και κινήθηκε επικίνδυνα προς τα χωριά Λατζόι, Λάλα και Μιράκα, τα οποία έχουν εκκενωθεί ήδη προληπτικά.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν.

Να θυμίσουμε ότι μηχανήματα έργου και πυροσβεστικά οχήματα δημιούργησαν μια ζώνη για να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς ενώ οχήματα και πεζοπόρα προσπάθησαν να διαφυλάξουν με κάθε τρόπο την ΔΟΑ και το Αρχαιολογικό Μουσείο καθώς η φωτιά κινείται απειλητικά προς το μέρος τους σύμφωνα με το ilialive.

Την ίδια ώρα, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ αναπτύχθηκαν σε ασφαλή σημεία στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, για να προσφέρουν βοήθεια όπου χρειαστεί.

Επιπλέον, εξαιτίας των έκτακτων συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί στην Αρχαία Ολυμπία από τον πυκνό καπνό, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του κέντρου υγείας θα μετακινηθεί, με απόφαση του διοικητή της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη, στο νοσοκομείο του Πύργου, στο οποίο θα αντιμετωπίζονται όλα τα επείγοντα περιστατικά.

Ο Γιάννης Καρβέλης δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ σχετικά με την συγκεκριμένη απόφαση, «δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε την ασφάλεια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού». Σύμφωνα με τον διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ, «έχει ήδη ενημερωθεί το ΕΚΑΒ, ώστε οτιδήποτε προκύψει, να μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Πύργου».

Ταυτόχρονα, ο Γιάννης Καρβέλης είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «είναι ενήμερο το υπουργείο Υγείας για όλες τις ενέργειες και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια».

Σύμφωνα με τα όσα είπε στην ενημέρωση για τις φωτιές, το απόγευμα, ο Νίκος Χαρδαλιάς, στην περιοχή της Ηλείας ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα 7 πυρκαγιές την Τετάρτη…

Διαβάστε ακόμη:

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Ο αντίπαλος της Εθνικής Ανδρών πόλο στα ημιτελικά

Κορονοϊός: Πλησιάζουν τους 200 οι διασωληνωμένοι – Αυτά είναι τα νέα δεδομένα

«Bόμβα» από Παγώνη: Δεν θα σταματήσουν οι μεταλλάξεις!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιά Αρχαία Ολυμπία: Σώθηκε ο αρχαιολογικός χώρος – Προς Λατζόι, Λάλα και Μιράκα η πυρκαγιά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.