ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά Κορινθία: Οι ελπίδες στα εναέρια μέσα – Στάχτη 20.000 στρέμματα

Άλλη μία δύσκολη μέρα ξημέρωσε αφού για δεύτερο 24ωρο μαίνεται η φωτιά στα Γεράνεια Όρη με τα Μέγαρα να είναι σε πύρινο κλοιό
Φωτιά Κορινθία: Οι ελπίδες στα εναέρια μέσα – Στάχτη 20.000 στρέμματα

Φωτιά Κορινθία: Άλλη μία δύσκολη μέρα ξημέρωσε αφού για δεύτερο 24ωρο μαίνεται η φωτιά στα Γεράνεια Όρη με τα Μέγαρα να είναι σε πύρινο κλοιό και να έχουν γίνει στάχτη 20.000 στρέμματα.

Φωτιά Κορινθία: Όλο το βράδυ εκκενώνονταν και άλλοι οικισμοί ενώ αυτό που λένε όσοι βρίσκονται στα σημεία είναι ότι πάνω που πιστεύουν ότι  η πυρκαγιά είναι σε ύφεση ξαφνικά αναζωπυρώνεται.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ένας πυροσβέστης ένιωσε δύσπνοια από τις αναθυμιάσεις, ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί.

Λίγο μετά τις 6:00 της Παρασκευής πάντως στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς, η οποία δεν έχει ενιαίο μέτωπο αλλά διάσπαρτες εστίες έχοντας κατακάψει περίπου 20.000 στρέμματα παρθένου δάσους, έπεσαν τα εναέρια μέσα σε συνδυασμό με τις αυξημένες επίγειες δυνάμεις.

Όπως προκύπτει από την ενημέρωση, που έδωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, στην πυρκαγιά στην Κορινθία επιχειρούν 278 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 89 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ & το κινητό επιχειρησιακό κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Επίσης, κινητοποιήθηκαν 8 αεροσκάφη, 4 PZL, 2 ελικόπτερα της Πυροσβεστικής καθώς & 1 ελικόπτερο ως συντονιστικό. Ακόμη, υπάρχει συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά είναι σε πλήρη εξέλιξη και έχει πολλές μεγάλες και ενεργές εστίες, οι οποίες αντιμετωπίζονται όλες, αλλά το έργο των πυροσβεστών είναι εξαιρετικά δύσκολο, λόγω του ότι το δάσος που καίγεται είναι συμπαγές και αδιαπέραστο.

Μάχη με τις φλόγες όλη τη νύχτα

Από την ώρα που νύχτωσε και σταμάτησαν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα, το βάρος των επιχειρήσεων έπεσε στις επίγειες δυνάμεις και κυρίως στα πεζοπόρα τμήματα, ενώ τα οχήματα έχουν σχηματίσει περίμετρο για να εμποδίσουν την επέκταση της πυρκαγιάς.

Από την Κέρκυρα όπου βρίσκεται, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, κ. Χαρδαλιά, κι ενημερώθηκε για την εξέλιξη της μεγάλης πυρκαγιάς στα Γεράνεια Όρη, και στην ευρύτερη περιοχή Αλεποχωρίου-Μεγάρων.

Χαρδαλιάς: 20 χιλιάδες στρέμματα δάσους έγιναν στάχτη

Περίπου 20.000 στρέμματα πυκνού παρθένου δάσους έχουν καεί μέχρι στιγμής από τη φωτιά που ξέσπασε χθες στον Σχίνο Λουτρακίου, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 20/05/2021 για την εξέλιξη της πυρκαγιάς.

«Να παραμείνουν στην ευρύτερη περιοχή σε επαγρύπνηση» ζήτησε μεταξύ άλλων στην ενημέρωσή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τσεκ ΑΕΚ και σε Μπορδαλάς!

Γλυκά Νερά: Περιπλέκεται η υπόθεση, πρόσωπο «κλειδί» ο σύζυγος – Η ψυχολόγος της Κάρολαϊν έδωσε απαντήσεις!

Αρναούτογλου Καιρός: Μεγάλη προσοχή! Νέος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών!

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιά Κορινθία: Οι ελπίδες στα εναέρια μέσα – Στάχτη 20.000 στρέμματα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.