ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά Κορινθία: Συγκλονίζουν οι πυρόπληκτοι: «Καταστροφή, απόλυτη καταστροφή»

Πολύ δύσκολες στιγμές βιώνουν οι κάτοικοί των περιοχών της Κορίνθου από τις πυρκαγιές που τις πλήττουν τα τελευταία 24ωρα.
Φωτιά Κορινθία: Συγκλονίζουν οι πυρόπληκτοι: «Καταστροφή, απόλυτη καταστροφή»

Φωτιά Κορινθία: Πολύ δύσκολες στιγμές βιώνουν οι κάτοικοί των περιοχών της Κορίνθου από τις πυρκαγιές που τις πλήττουν τα τελευταία 24ωρα.

Φωτιά Κορινθία: Οι μαρτυρίες των κατοίκων είναι συγκλονιστικές καθώς περιγράφουν με γλαφυρό τρόπο την καταστροφή που υπέστησαν οι περιουσίες τους και φυσικά το δάσος που είναι ο τόπος τους. Όπως το σπίτι του Νίκου Μπαλαλά, πατέρα δύο παιδιών, καταστράφηκε ολοσχερώς από την πύρινη λαίλαπα που χτύπησε και την περιοχή Ντουράκο στο Αλεποχώρι.

«Κοιμηθήκαμε σε γνωστούς κουμπάρους φίλους. Κατά τα άλλα, καταστροφή απόλυτη. Καταστροφή, καταστροφή ολική. Η φωτιά εδώ ήρθε τηλεκατευθυνόμενη. Το σπίτι μου γύρω του έχει περίμετρο 15 στρέμματα φρεζαρισμένα καθαρά. Και κάηκε το σπίτι μου» δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή.

Παράλληλα ο κ. Μπαλαλάς βρήκε το κουράγιο να συγχαρεί τους αστυνομικούς για την συνδρομή τους. «Ράμπο οι αστυνομικοί. Πηδούσαν μάντρες και έβγαζαν κόσμο από τα σπίτια. Ήταν απίστευτοι, μπράβο τους».

Από την πλευρά του, ένας άλλος κάτοικος της περιοχής, ο κ. Παναγιώτης Γκουτσούλιας, κατάφερε με δυσκολίες να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

«Η κατάσταση θα είναι πολύ δύσκολη από εδώ και πέρα. Καταστράφηκε όλος ο όγκος των Γερανείων περιμετρικά του Αλεποχωρίου. Ήταν παρθένα περιοχή, φανταστική. Φοβόμαστε τον χειμώνα, γιατί υπάρχουν τεράστιοι χωμάτινοι όγκοι στην περιοχή που βρίσκονται τα Γεράνεια όρη. Να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, να μπορέσουν οι άνθρωποι να ξανά φτιάξουν τις περιουσίες τους και την περιοχή» είπε χαρακτηριστικά.

Φωτιά Κορινθία: Δείτε παρακάτω το ρεπορτάζ του MEGA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γεράνεια Όρη: Στάχτη 50.000 στρέμματα παρθένου δάσους. Ιδού η «πράσινη ανάπτυξη» που έρχεται!

Ελληνοτουρκικά – Απίστευτη πρόκληση από Τουρκία: «Θα οριοθετήσουμε ΑΟΖ με την Γάζα» – Δεν καταδικάζει η Παλαιστίνη

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.