Φωτιά Κορινθία: Πολύ δύσκολες στιγμές βιώνουν οι κάτοικοί των περιοχών της Κορίνθου από τις πυρκαγιές που τις πλήττουν τα τελευταία 24ωρα.

Πολύ δύσκολες στιγμές βιώνουν οι κάτοικοί των περιοχών της Κορίνθου από τις πυρκαγιές που τις πλήττουν τα τελευταία 24ωρα.

Φωτιά Κορινθία: Πολύ δύσκολες στιγμές βιώνουν οι κάτοικοί των περιοχών της Κορίνθου από τις πυρκαγιές που τις πλήττουν τα τελευταία 24ωρα.

Φωτιά Κορινθία: Οι μαρτυρίες των κατοίκων είναι συγκλονιστικές καθώς περιγράφουν με γλαφυρό τρόπο την καταστροφή που υπέστησαν οι περιουσίες τους και φυσικά το δάσος που είναι ο τόπος τους. Όπως το σπίτι του Νίκου Μπαλαλά, πατέρα δύο παιδιών, καταστράφηκε ολοσχερώς από την πύρινη λαίλαπα που χτύπησε και την περιοχή Ντουράκο στο Αλεποχώρι.

«Κοιμηθήκαμε σε γνωστούς κουμπάρους φίλους. Κατά τα άλλα, καταστροφή απόλυτη. Καταστροφή, καταστροφή ολική. Η φωτιά εδώ ήρθε τηλεκατευθυνόμενη. Το σπίτι μου γύρω του έχει περίμετρο 15 στρέμματα φρεζαρισμένα καθαρά. Και κάηκε το σπίτι μου» δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή.

Παράλληλα ο κ. Μπαλαλάς βρήκε το κουράγιο να συγχαρεί τους αστυνομικούς για την συνδρομή τους. «Ράμπο οι αστυνομικοί. Πηδούσαν μάντρες και έβγαζαν κόσμο από τα σπίτια. Ήταν απίστευτοι, μπράβο τους».

Από την πλευρά του, ένας άλλος κάτοικος της περιοχής, ο κ. Παναγιώτης Γκουτσούλιας, κατάφερε με δυσκολίες να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

«Η κατάσταση θα είναι πολύ δύσκολη από εδώ και πέρα. Καταστράφηκε όλος ο όγκος των Γερανείων περιμετρικά του Αλεποχωρίου. Ήταν παρθένα περιοχή, φανταστική. Φοβόμαστε τον χειμώνα, γιατί υπάρχουν τεράστιοι χωμάτινοι όγκοι στην περιοχή που βρίσκονται τα Γεράνεια όρη. Να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, να μπορέσουν οι άνθρωποι να ξανά φτιάξουν τις περιουσίες τους και την περιοχή» είπε χαρακτηριστικά.

Φωτιά Κορινθία: Δείτε παρακάτω το ρεπορτάζ του MEGA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γεράνεια Όρη: Στάχτη 50.000 στρέμματα παρθένου δάσους. Ιδού η «πράσινη ανάπτυξη» που έρχεται!

Ελληνοτουρκικά – Απίστευτη πρόκληση από Τουρκία: «Θα οριοθετήσουμε ΑΟΖ με την Γάζα» – Δεν καταδικάζει η Παλαιστίνη