ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Γιατί καθηλώθηκαν τα Canadair!

Αρκετά ήταν τα Canadair που καθηλώθηκαν και δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν στην κατάσβεση στη φωτιά στη Βαρυμπόμπη.
Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Γιατί καθηλώθηκαν τα Canadair!

Αρκετά ήταν τα Canadair που καθηλώθηκαν και δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν στην κατάσβεση στη φωτιά στη Βαρυμπόμπη.

Εφιαλτικές διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά στη Βαρυμπόμπη, που έκανε προκαλέσει τεράστιες ζημιές και συνεχίζει ακόμα να καίει.

Το ακόμα πιο τραγικό της υπόθεσης και σίγουρα ένας από τους λόγους που επεκτάθηκε τόσο πολύ η πυρκαγιά, είναι σίγουρα η καθήλωση των περισσότερων από τα 15 πυροσβεστικών αεροσκαφών.

Συγκεκριμένα, όπως γίνεται γνωστό, τα αεροσκάφη Canadair, δεν μπορούσαν να πετάξουν λόγω της πολύ υψηλής θερμοκρασίας και των βλαβών που αντιμετώπιζαν.

Ελάχιστη ώρα, τα εν λόγω αεροσκάφη που μεταφέρουν από 4,5 έως 6,5 τόνους νερού συμμετείχαν στις προσπάθειες δασοπυρόσβεσης, κάτι που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επέκταση του πύρινου μετώπου.

Έτσι, στην αεροπυρόσβεση ρίχτηκαν ελικόπτερα της Πυροσβεστικής και των Ενόπλων δυνάμεων, τα μικρά αμφίβια πυροσβεστικά αεροσκάφη (τράκτορες) που μεταφερουν όμως μόνο 2,5 τόνους νερού κι έχουν συμπληρωματικό ρόλο όπως και το ρωσικό μεγαθήριο Beriev Be-200 με διμελές πλήρωμα που είναι ικανό να συγκεντρώνει 12 τόνους νερού σε 14 δευτερόλεπτα από θάλασσες με κύματα έως 1,2 μέτρα.

Όπως αναφέρεται λοιπόν, η θερμοκρασία της περιοχής την ώρα της φωτιάς  ήταν της τάξης του 42-44 βαθμών, κάτι που έκανε αδύνατη την απογείωση των περισσοτέρων από τα αεροσκάφη CL-215 που βρίσκονταν κυρίως σε περιφερειακά αεροδρόμια όπως της Ανδραβίδας κι άλλων.

Μάλιστα, το βράδυ της Τρίτης δόθηκε η εντολή για την επισκευή όλων των πυροσβεστικών αεροσκαφών που παρουσίαζαν βλάβες και έτσι  κι έλειψαν καθοριστικά από την προσπάθεια κατάσβεσης.

Διαβάστε επίσης:

Δήμαρχος Διονύσου – Γιάννης Καλαφατέλης: «Εμποδίσαμε την είσοδο της φωτιάς στο Κρυονέρι»!

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Σημαντικοί αποκλεισμοί στον ακοντισμό των ανδρών

Δραματική έκκληση από το Εθνικό Αστεροσκοπείο: Μείνετε σπίτι με κλειστές πόρτες και παράθυρα – Τοξικό νέφος!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Γιατί καθηλώθηκαν τα Canadair!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.