ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στην Αττική: Κόλαση σε Θρακομακεδόνες και Βαρυμπόμπη – Φλέγεται ο Άγιος Στέφανος – Νέο μήνυμα από το 112

Τον απόλυτο εφιάλτη έζησε για άλλη μία νύχτα η Αττική με τις φωτιές να καίνε σε πολλά μέτωπα και να καταστρέφουν εκτάσεις και περιουσίες.
Φωτιά στην Αττική: Κόλαση σε Θρακομακεδόνες και Βαρυμπόμπη – Φλέγεται ο Άγιος Στέφανος – Νέο μήνυμα από το 112

Τον απόλυτο εφιάλτη έζησε για άλλη μία νύχτα η Αττική με τις φωτιές να καίνε σε πολλά μέτωπα και να καταστρέφουν εκτάσεις και περιουσίες.

Η φωτιά τα ξημερώματα του Σαββάτου μπήκε στον Άγιο Στέφανο και αυτή την ώρα απειλεί σπίτια. Τα πρώτα εναέρια μέσα άρχισαν να επιχειρούν με το πρώτο φως της ημέρας.

Οι κάτοικοι στη Βαρυμπόμπη, στους Θρακομακεδόνες και στη Μαλακάσα ζουν συγκλονιστικές στιγμές, καθώς η πύρινη λαίλαπα σαρώνει τα πάντα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Περιβάλλοντος Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης, μιλώντας στην ΕΡΤ, χαρακτήρισε την κατάσταση δραματική, προσθέτοντας πως τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς.

Με το πρώτο φως της μέρας στάλθηκε νέο μήνυμα του 112 για εκκένωση περιοχών στους οικισμούς Αγίας Σκέπης, Αγίας Παρασκευής, Καπιτένια, Βρυσάκι, Λόφο Κουρεμένου και καλούσε τον κόσμο να εκκενώσει προ Δροσιά.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Θανάσης Αυγερινός, επιβεβαίωσε στην ΕΡΤ πως υπάρχουν πολίτες που δεν έχουν ανταποκριθεί στις ειδοποιήσεις για εκκένωση, αναφερόμενος στους Θρακομακεδόνες και στη Βαρυμπόμπη.

Επιπλέον, προσέθεσε πως η Πυροσβεστική στο μέτρο του δυνατού θα στείλει κι άλλα οχήματα σε αυτές τις δύο περιοχές.

Διαδοχικές αναζωπυρώσεις στον Ωρωπό

Στο Μαρκόπουλο Ωρωπού οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις εστίες που ξεπηδούν συνεχώς.

Στην περιοχή οι άνεμοι δεν έχουν μεγάλη ένταση, ωστόσο η πυκνή βλάστηση αποτελεί «τροφή» για την πυρκαγιά, με πυροσβέστες και εθελοντές να βρίσκονται σε μόνιμη επιφυλακή.

Το τεράστιο μέτωπο με κατεύθυνση τη Μαλακάσα πέρασε την εθνική οδό αργά το βράδυ της Παρασκευής, 06.08.2021, στον κόμβο Μαρκοπούλου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θαν. Αυγερινός με εισήγηση της Πυροσβεστικής εξέδωσε εντολή εκκένωσης στους οικισμούς Μαρκόπουλο Ωρωπού, Μήλεσι, Μπάφι, Μαυροσουβάλα και Λεβίσι αφότου η φωτιά πέρασε και την εθνική οδό…

Ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κόκκαλης, παραθέτοντας τη συνολική εικόνα των πυρκαγιών το βράδυ της Παρασκευής (07.08.2021), αναφέρθηκε ειδικότερα αρχικά σ’ αυτή που εκδηλώθηκε το απόγευμα στα Άνω Λιόσια, στην παλιά χωματερή, σε δασική περιοχή της Πετρούπολης, αλλά και σ’ αυτή που εκδηλώθηκε στο Πεδίον του Άρεως και σβήστηκε άμεσα με την επέμβαση «υδροφόρας της Περιφέρειας η οποία παραμένει στο κέντρο της Αθήνας».

Ακόμα, αναφέρθηκε στην πυρκαγιά, που μαίνεται στην Αττική με κατεύθυνση τη λίμνη του Μαραθώνα, η οποία απλώνεται σε δύο μέτωπα: Στο Πευκόφυτο και τις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ, δίπλα στις Αφίδνες.

Όλα αυτά ενώ οι φλόγες «μπήκαν» νωρίτερα στους οικισμούς Πευκόφυτο και Ποντίων, όπου έκαψαν σπίτια και έφτασαν στις παρυφές της Σταμάτας.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση στο OPEN : Λεπτό προς λεπτό η ανατριχιαστική περιγραφή της δημοσιογράφου. Οι αστυνομικοί δεν εκαναν τίποτα, μόνο οι πυροσβέστες!

Φωτιά Αττική: «Περικυκλωμένη» και η Λίμνη Μαραθώνα! «Εκκενώστε την περιοχή» η έκκληση από το 112

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020 – Φουντούλης: «Ζητούμε συγνώμη που πανηγυρίζουμε»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιά στην Αττική: Κόλαση σε Θρακομακεδόνες και Βαρυμπόμπη – Φλέγεται ο Άγιος Στέφανος – Νέο μήνυμα από το 112», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.