ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώθηκαν χωριά – Στη μάχη με τις φλόγες 95 πυροσβέστες

Σε μεγάλο κίνδυνο έχει περιέλθει το μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ μετά την μεγάλη φωτιά στη Λίμνη Ευβοίας, με τις αρχές να εκκενώνουν χωριά.
Φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώθηκαν χωριά – Στη μάχη με τις φλόγες 95 πυροσβέστες

Σε μεγάλο κίνδυνο έχει περιέλθει το μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ μετά την μεγάλη φωτιά στη Λίμνη Ευβοίας, με τις αρχές να εκκενώνουν χωριά.

Φωτιά στη Λίμνη Ευβοίας: Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια, με την Πυροσβεστική να δίνει μάχη σε τέσσερα μέτωπα προκειμένου να την θέσει υπό έλεγχο, τη στιγμή που η Ιερά μονή του Οσίου Δαυίδ κινδυνεύει να καεί ολοσχερώς και τις αρχές να εκκενώνουν χωριά.

Πιο συγκεκριμένα, πριν λίγο εστάλη μήνυμα από το 112 που καλεί τους κατοίκους στην Εύβοια που μένουν στον Κούλουρο και το Μαρούλι να απομακρυνθούν και να κατευθυνθούν προς την Ιστιαία. Από τη μεγάλη φωτιά έχουν καεί σπίτια και αυτοκίνητα.

Παράλληλα, εκκενώθηκε το Μοναστήρι του Όσιου Δαυίδ  ενώ τρεις μοναχοί δεν εγκαταλείπουν τη Μονή, θα μείνουν εκεί να το υπερασπιστούν. Το Μοναστήρι έχει κυκλωθεί από τις φλόγες που απέχουν λιγότερο από 400 μέτρα.

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Οι φλόγες που έχουν ύψος 30 και 40 μέτρα μέσα στην πευκόφυτη περιοχή έχουν κυκλώσει τον μοναστήρι. Μας πνίγουν οι καπνοί πλέον. Είναι εφιαλτικές οι εικόνες. Μέχρι στιγμής δεν έχει φανεί αεροπλάνο για να κάνει ρίψεις νερού», σημειώνει ο ηγούμενος της μονής.

Το συγκεκριμένο μέτωπο της φωτιάς είναι από τα πλέον επικίνδυνα καθώς κινείται απειλητικά και προς το μοναστήρι αλλά και στην περιοχή Δρυμώνας που έχει εκκενωθεί. Οι πυροσβέστες με μεγάλα οχήματα έχουν στήσει μία ζώνη άμυνας γύρω από το μοναστήρι και προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά.

Συνολικά έχουν εκκενωθεί πάνω από 10 οικισμοί:

  • Καλαμούδι
  • Ρετσινόλακκος
  • Σηπιάδα
  • Κουρκουλοί
  • Σκεπαστή
  • Παλαιοχώρι
  • Δαμιά
  • Ιερά Μονή Όσιου Δαυίδ
  • Ροβιές
  • Κούλουρος
  • Μαρούλι

    Την ίδια στιγμή στην περιοχή επιχειρούν 95 πυροσβέστες 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 35 οχήματα και από αέρος περιοδικά 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.Τα πυροσβεστικά οχήματα έχουν εγκλωβιστεί σε διάφορα σημεία καθώς έχει διακοπεί η κυκλοφορία ανάμεσα στα χωριά Δαμιά και Παλαιοχώρι. Τα εναέρια μέσα συνεχίζουν να ρίχνουν τόνους νερού αλλά τα μέτωπα είναι πολλά.Εφιαλτικές στιγμές έζησαν οι κάτοικοι στο χωριό Κουρκουλοί το οποίο κύκλωσαν οι φλόγες και εγκλώβισαν μέσα σε αυτό τόσο πυροσβέστες και πυροσβεστικά οχήματα όσο και κατοίκους οι οποίοι έψαχναν διέξοδο για να μπορέσουν να απομακρυνθούν.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Αυτός είναι ο τραγικός απολογισμός μέχρι τώρα!

Με 2 μποφόρ κατακάηκε η Ελλάδα – Δεν φταίει ούτε ο καύσωνας, ούτε ο «στρατηγός άνεμος», μόνο η κρατική αδιαφορία!

Άρης: Προχωρημένες επαφές με Καμαρά

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώθηκαν χωριά – Στη μάχη με τις φλόγες 95 πυροσβέστες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.