ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στον Έβρο: Ασύλληπτη η καταστροφή στο δάσος της Δαδιάς – Καίγεται για 4η μέρα το Εθνικό πάρκο

Η καταστροφική φωτιά στον Έβρο, συνεχίζει να καίει για 4η μέρα το Εθνικό Πάρκο Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου
Φωτιά στον Έβρο: Ασύλληπτη η καταστροφή στο δάσος της Δαδιάς – Καίγεται για 4η μέρα το Εθνικό πάρκο

Φωτιά στον Έβρο: Μια ασύλληπτη καταστροφή έχει υποστεί ένα από τα σημαντικότερα δασικά οικοσυστήματα της Ελλάδας και της Ευρώπης, με την φωτιά στον Έβρο να καίει το δάσος της Δαδιάς.

Το Εθνικό Πάρκο Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου, καίγεται για 4η μέρα επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν να θέσουν υπό έλεγχο την μεγάλη φωτιά που έχει εκδηλωθεί.

Οι αναζωπυρώσεις είναι καθημερινό φαινόμενο που σε συνδυασμό με ορισμένα δύσβατα σημεία κάνουν εξαιρετικά δύσκολο το έργο που έχει αναλάβει η Πυροσβεστική.

Από νωρίς το πρωί και της σημερινής ημέρας, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στη περιοχή επιχειρούν 320 Πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 68 οχήματα, οι Δασικές Υπηρεσίες Έβρου, μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών και εθελοντικών οχημάτων ενώ για την αεροπυρόσβεση διατέθηκαν και σήμερα από το πρώτο φως και αναπτύχθηκαν σταδιακά 6 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα.

Φωτιά στον Έβρο: Ασύλληπτη η καταστροφή στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου

Φωτιά στον Έβρο: Ασύλληπτη η καταστροφή στο δάσος της Δαδιάς - Καίγεται για 4η μέρα το Εθνικό πάρκο

Τεράστια είναι η καταστροφή που έχει υποστεί ήδη ένα πολύ σημαντικό δασικό οικοσύστημα που φιλοξενεί εδώ και πολλά χρονιά διάφορα και σπάνια είδη πτηνών και όχι μόνο.

Όπως ανέφερε και το e.evros.gr, η κύρια προσπάθεια των Πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνεται στο δάσος της Δαδιάς, στο Σουφλί Έβρου και συγκεκριμένα στη δυτική και νοτιοδυτική πλευρά της περιμέτρου της πυρκαγιάς ενώ στην βορειοανατολική πλευρά της η εικόνα είναι πολύ καλύτερη.

Φωτιά στον Έβρο: Ασύλληπτη η καταστροφή στο δάσος της Δαδιάς - Καίγεται για 4η μέρα το Εθνικό πάρκο

Οι καπνοί και η φωτιά έχει περικυκλώσει όλη την περιοχή ενώ ήδη δόθηκε εντολή για εκκένωση του οικισμού της Δαδιάς, με την φωτιά να βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα από τα πρώτα σπίτια.

Πρόκειται για ένα μέτωπο που άγγιζε τα δύο χιλιόμετρα ενώ συνολικά εντοπίζονται τέσσερις εστίες με τις μεταξύ τους αποστάσεις στα περίπου 500 με 1.000 μέτρα.

Φωτιά στον Έβρο: Ασύλληπτη η καταστροφή στο δάσος της Δαδιάς - Καίγεται για 4η μέρα το Εθνικό πάρκο

Με τις φωτιές να συνεχίζουν να πλήττουν την Ελλάδα αποδεικνύοντας πως δεν υπήρξε ποτέ αντιπυρικός σχεδιασμός, με τη χώρα αλλά και τις περιουσίες των πολιτών της να βρίσκονται στο έλεος του Θεού.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιά στον Έβρο: Ασύλληπτη η καταστροφή στο δάσος της Δαδιάς – Καίγεται για 4η μέρα το Εθνικό πάρκο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Χρήστος Μαγγίνας

Ο Χρήστος Μαγγίνας γεννήθηκε στις 16/08/1996 στην Αλεξανδρούπολη και είναι απόφοιτος ΑΕΙ. Από μικρή ηλικία είχε το πάθος της ενασχόλησης με την αθλητική δημοσιογραφία. Από τον Ιανουάριο του 2021 ανήκει στην ομάδα του Sportime.gr.