ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στον Έβρο: Τραγικός ο απολογισμός – Κάηκαν 938.808 στρέμματα σε 16 μέρες

Χωρίς ενεργά μέτωπα ο Έβρος μετά από 16 ημέρες - Κάηκαν 938.808 στρέμματα
Φωτιά στον Έβρο: Τραγικός ο απολογισμός – Κάηκαν 938.808 στρέμματα σε 16 μέρες

Η φωτιά στον Έβρο κατέκαψε τα πάντα στο διάβα της σε 16 μέρες μιας πύρινης κόλασης που βίωσε ο ακριτικός νομός ο οποίος σήμερα πενθεί καθώς μαζί με τα 938.808 στρέμματα κάηκαν όλες οι αναμνήσεις των κατοίκων της.

Η μεγαλύτερη δασική πυρκαγιά των τελευταίων πάρα πολλών ετών σε ευρωπαϊκό έδαφος στον Έβρο βρίσκεται από σήμερα χωρίς κάποιο ενεργό μέτωπο, όμως το μέγεθος της καταστροφής είναι τέτοιο χρειάζεται πολλά χρόνια για να αποκατασταθεί.

Φωτιά στον Έβρο: Τραγικός ο απολογισμός – Κάηκαν 938.808 στρέμματα σε 16 μέρες

Ο τραγικός απολογισμός της καμένης έκτασης έφτασε τα 938.808 στρέμματα, εκ των οποίων τα 443.666 αντιστοιχούν σε δάση.

Τα τελευταία μέτωπα είχαν εντοπιστεί τις τελευταίες ημέρες όπως αναφέρει το e-evros.gr σε Λευκίμμη και σε ρέμα βόρεια του Σουφλίου me την πτώση της έντασης των βορειοανατολικών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, να επιτρέπει στις δυνάμεις πυρόσβεσης που παρέμειναν μέχρι τα μεσάνυχτα για επιτήρηση και παρακολούθηση των σημείων από τα οποία πέρασε η πυρκαγιά να αντιμετωπιστούν εν τη γενέσει τυχόν αναζωπυρώσεις.

Θυμίζουμε πως η πυρκαγιά ξεκίνησε στις 19.08.2023 και έκαψε τον Έβρο για 16 ολόκληρες ημέρες και σύμφωνα με όσα αναφέρει το Meteo.gr, τελευταία ανανέωση από την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus, να αναφέρει πως η ζημιά αντιστοιχεί σε σχεδόν 1.000.000 καμένα στρέμματα.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιά στον Έβρο: Τραγικός ο απολογισμός – Κάηκαν 938.808 στρέμματα σε 16 μέρες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.