ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά τώρα: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Εύβοια – Συγκλονιστικές φωτογραφίες

Η πυρκαγιά μαίνεται αυτή την ώρα στην βόρεια Εύβοια, ενώ έχει μήνυμα από το 112 για εκκένωση των Κεχριών.
Φωτιά τώρα: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Εύβοια – Συγκλονιστικές φωτογραφίες

Φωτιά τώρα: Η πυρκαγιά μαίνεται αυτή την ώρα στην βόρεια Εύβοια, ενώ έχει μήνυμα από το 112 για εκκένωση των Κεχριών.

Φωτιά τώρα: Στάχτη 60.000 στρέμματα δάσους το πρώτο τετραήμερο του Αυγούστου, όπως γράψαμε νωρίτερα.

Αυτή την ώρα στην βόρεια Εύβοια, συνεχίζεται η μάχη με την φωτιά, όπως και σε άλλες πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε όλη την Ελλάδα.

Νωρίτερα το πρωί δόθηκε εντολή εκκένωσης στο χωριό Κεχριές του Δήμου Ελυμνίων Μαντουδίου-Αγίας Άννας από το 112. Η αστυνομία αποφάσισε να απομακρύνει τους κατοίκους, που έφυγαν με δικά τους μέσα. Με τις καμπάνες να χτυπούν για να προχωρήσει η εκκένωση.

To μήνυμα που δέχθηκαν τόνιζε χαρακτηριστικά: «Αν βρίσκεστε στις Κεχριές Ευβοίας εκκενώστε τώρα προς Μαντούδι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Σύμφωνα με καταγγελίες των κατοίκων και ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, τα εναέρια μέσα κάνουν αναγνωριστικές πτήσεις, αλλά επειδή υπάρχει περιορισμένη ορατότητα δεν προχωρούν στην ρίψη νερού.

Το ένα μέτωπο κινείται από τα χωριά Κουρκουλοί και Σκεπαστή νότια προς τις Κεχριές. Ενώ το δεύτερο κινείται βορειοανατολικά προς τις Κεχριές, αλλά και νότια προς τη Δάφνη.

Πραγματοποιείται μεγάλη προσπάθεια ώστε η φωτιά να μην φτάσει στο Μαντούδι. Από τις επίγειες δυνάμεις που βρίσκονται στα δύο μέτωπα. Πρόκειται για το 15ο χωριό που εκκενώνεται από την ώρα που ξέσπασε η φωτιά.

Το ίδιο συνέβη και στους οικισμούς Ρετσινόλακκος, Καλαμούδι, Χρόνια, Σηπιάδα, Κουρκουλοί, Σκεπαστή, Δαμιά, Όσιος Δαυίδ, Κούλουρος, Μαρούλι, Ροβιές και Παλαιοχώρι, Αμέλαντες και Κεραμειά.

Φωτιά τώρα

Φωτιά τώρα

Φωτιά τώρα

Φωτιά τώρα

Φωτιά τώρα

Φωτιά τώρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φωτια τώρα: Κρανίου τόπος η Ηλεία – Εικόνες που σοκάρουν

Φωτιά τώρα: Τοξικό νέφος πάνω από την Αθήνα – Αποκαλυπτική εικόνα από δορυφόρο

ΠΑΟΚ: Πόσο θα στηρίζει τον Πασχαλάκη ο Λουτσέσκου;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιά τώρα: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Εύβοια – Συγκλονιστικές φωτογραφίες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.