ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά τώρα: Τοξικό νέφος πάνω από την Αθήνα – Αποκαλυπτική εικόνα από δορυφόρο

Το τοξικό νέφος που έχει σχηματιστεί πάνω από την Αθήνα πνίγει κυριολεκτικά την πρωτεύουσα, με μια εικόνα που έρχεται από δορυφόρο να είναι αποκαλυπτική.
Φωτιά τώρα: Τοξικό νέφος πάνω από την Αθήνα – Αποκαλυπτική εικόνα από δορυφόρο

Φωτιά τώρα: Το τοξικό νέφος που έχει σχηματιστεί πάνω από την Αθήνα πνίγει κυριολεκτικά την πρωτεύουσα, με μια εικόνα που έρχεται από δορυφόρο να είναι αποκαλυπτική.

Φωτιά τώρα: Η μεγάλη φωτιά στη Βαρυμπόμπη έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην Αττική με ένα από αυτά να είναι το τοξικό νέφος που έχει σχηματιστεί πάνω από τον ουρανό της Αθήνας.

Χθες μάλιστα ο Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών και Εκπρόσωπος της Ελλάδας για την Κλιματική Αλλαγή, Χρήστος Ζερεφός μίλησε στο κανάλι του ΣΚΑΙ για το θέμα τονίζοντας πως τα τοξικά σωματίδια βρίσκονται 15 φορές πάνω από τα όρια του ΠΟΥ!

Μια ημέρα αργότερα, μια αποκαλυπτική εικόνα από δορυφόρο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το meteo μαρτυρά το μέγεθος του προβλήματος.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει το meteo.gr:

Η δορυφορική εικόνα ορατού φάσματος που συλλέξαμε και επεξεργαστήκαμε στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr νωρίς το πρωί της Πέμπτης 5 Αυγούστου 2021 δίνει μια συνοπτική εικόνα της μετεωρολογικής κατάστασης που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο. Ένας μεγάλος αριθμός δασικών πυρκαγιών βρίσκεται σε εξέλιξη, κυρίως σε Ελλάδα και Τουρκία, και απελευθερώνουν πολύ μεγάλες ποσότητες μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα. Ο καπνός παρασύρεται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τις εστίες πυρκαγιών και φτάνει ως τη Βόρεια Αφρική.

Επιπροσθέτως, υψηλή είναι και η συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης πάνω από την περιοχή μας, η οποία συμβάλλει επίσης στη χαμηλή ποιότητα του αέρα. Σε πολλές περιοχές λόγω της υψηλής συγκέντρωσης μικροσωματιδίων και υγρασίας παρατηρείται υγρά αχλύς και ομίχλη. Σημαντική βελτίωση της ποιότητας του αέρα αναμένεται την Παρασκευή 6/8 με την ενίσχυση των βορειοδυτικών ανέμων που θα απομακρύνουν μεγάλη ποσότητα ρύπων.

Σημαντικό: Ποιες μάσκες μας προστατεύουν από τα μικροσωματίδια στάχτης!

Φωτιά τώρα: Τοξικό νέφος πάνω από την Αθήνα - Αποκαλυπτική εικόνα από δορυφόρο

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά τώρα: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Εύβοια – Συγκλονιστικές φωτογραφίες

Φωτια τώρα: Κρανίου τόπος η Ηλεία – Εικόνες που σοκάρουν

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020 – Τεντόγλου: «Ήμουν ειλικρινής – Ο Ετσεβαρία ήταν καλύτερος από μένα»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιά τώρα: Τοξικό νέφος πάνω από την Αθήνα – Αποκαλυπτική εικόνα από δορυφόρο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.