ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά τώρα: «Δεν λάβαμε ποτέ ειδοποίηση από το 112 στις Ροβιές» – Έκθετη η Πολιτική Προστασία

Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις πως οι κάτοικοι στις Ροβιές Ευβοίας δεν έλαβαν ποτέ ειδοποίηση από το 112 εκθέτοντας με αυτόν τον τρόπο τους χειρισμούς του θέματος από την Πολιτική Προστασία.
Φωτιά τώρα: «Δεν λάβαμε ποτέ ειδοποίηση από το 112 στις Ροβιές» – Έκθετη η Πολιτική Προστασία

Φωτιά τώρα: Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις πως οι κάτοικοι στις Ροβιές Ευβοίας δεν έλαβαν ποτέ ειδοποίηση από το 112 εκθέτοντας με αυτόν τον τρόπο τους χειρισμούς του θέματος από την Πολιτική Προστασία.

Φωτιά τώρα: Σοκαριστικές στιγμές έζησαν στην Εύβοια, οι κάτοικοι στις Ροβιές, όταν η μανία της πυρκαγιάς πέρασε μέσα από το χωριό τους, τη στιγμή που ποτέ δεν έλαβαν κάποια ειδοποίηση από το 112 σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στο Mega, η Μελίνα Βατινέλ που παραθέριζε στη περιοχή.

«Η φωτιά ξεκίνησε δύο ημέρες πριν. Μας είπαν ότι υπήρχε μια φωτιά που ξεκίνησε από τη Δάφνη και ξεκίνησε προς τα πάνω. Είμασταν σε επιφυλακή και κάναμε βάρδιες. Είδαμε ότι μέσα στη νύχτα κόπασε η φωτιά. Την επόμενη ημέρα, το πρωί, άρχισε να αναζωπυρώνεται καθώς φυσούσαν δυνατοί άνεμοι που έφερναν τη φωτιά προς τις Ροβιές», είπε η κ. Βατινέλ.

«Μας δόθηκε εντολή εκκένωσης από την αστυνομία. Δεν ήρθε κανένα μήνυμα από την Πολιτική προστασία. Οι αστυνομικοί περνούσαν από το χωριό και μας είπαν να φύγουμε».

Όσοι βρίσκονταν στην παραλία των Ροβιών μεταφέρθηκαν με βάρκες στο φέρι μποτ που είχε έρθει για τη διάσωση των πολιτών. Ο ουρανός είχε καλυφθεί από πυκνό μαύρο καπνό.

Η ενημέρωση από την αστυνομία και το Λιμενικό ήταν συνεχείς.«Υπήρχαν αρκετοί ηλικιωμένοι, οι οποίοι ήταν ντόπιοι και δεν είχαν τρόπο να φύγουν. Το λιμενικό ήταν εξαιρετικό απέναντί μας, ο τρόπος που συντόνισαν την ιστορία. Υπήρχε δυνατό κύμα. Ήρθαν από το λιμενικό και καΐκια να βοηθήσουν. Ήταν πολύ δύσκολο να πλησιάσουμε το φέρι μποτ».

Τώρα η κ. Βατινέλ βρίσκεται ασφαλής στην Αιδηψό. «ήμασταν ψύχραιμοι, αλλά ανήσυχοι», δήλωσε, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη στιγμή που απομακρυνόταν με το φέρι μποτ από τις Ροβιές οι εικόνες ήταν εφιαλτικές, με τις φλόγες να έχουν φτάσει μέχρι την παραλία.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά τώρα: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Εύβοια – Συγκλονιστικές φωτογραφίες

 Στάχτη 60.000 στρέμματα δάσους το πρώτο τετραήμερο του Αυγούστου

ΠΑΟΚ: Φουντώνουν τα δημοσιεύματα στην Αραβία για θετική κατάληξη στην υπόθεση Τζιοβίνκο!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιά τώρα: «Δεν λάβαμε ποτέ ειδοποίηση από το 112 στις Ροβιές» – Έκθετη η Πολιτική Προστασία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.