ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά – Τρόποι για προστασία από τον καπνό

Η Φωτιά στην Κορινθία συνεχίζεται με τους καπνούς να είναι έντονοι και στην Αττική, δείτε τρόπους να προστατευτείτε από αυτούς.
Φωτιά – Τρόποι για προστασία από τον καπνό

Η Φωτιά στην Κορινθία συνεχίζεται με τους καπνούς να είναι έντονοι και στην Αττική, δείτε τρόπους να προστατευτείτε από αυτούς.

Η Φωτιά στην Κορινθία από το βράδυ της Τετάρτης είναι σε εξέλιξη, οι ελπίδες είναι στα εναέρια μέσα.

Οι επιστήμονες μάλιστα συνιστούν στις ευπαθείς ομάδες και σε αυτούς που έχουν πρόβλημα με το αναπνευστικό τους, να μένουν μέσα στο σπίτι τους.

Ο πνευμονολόγος, Παναγιώτης Μπεχράκης, με δηλώσεις του στο Πρώτο Θέμα, συνιστά εκτός από την παραμονή στο σπίτι για τις ευπαθείς ομάδες, την χρήση μάσκας. Αυτή φιλτράρει τα σωματίδια αυτά που υπάρχουν στον αέρα.

Όπως τονίζει ακόμα δεν έχουν πολλά στοιχεία για την ρύπανση που υπάρχει αλλά αυτή είναι αρκετή, ιδιαίτερα στην Αττική. Αναφέρει πως δεν υπάρχει κίνδυνος για όλους αλλά όσοι έχουν αναπνευστικά προβλήματα και χρειάζεται να βγουν έξω, να μην κουραστούν πολύ κατά την διαδρομή τους αυτή.

Ο κ. Μπεχράκης ακόμη σημειώνει πως το μυστικό είναι πέρα από να φοράνε μάσκα, όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, να αναπνέουν από την μύτη. Πάντως όσοι εμφανίσουν συμπτώματα δύσπνοιας καλό θα ήταν να επικοινωνήσουν με τον γιατρό τους.

H κατάσταση είναι τόσο σοβαρή που το υπουργείο Υγείας εξέδωσε οδηγίες για το πως μπορεί κάποιος να προστατευτεί από το νέφος, που έχει δημιουργηθεί από τις πυρκαγιές.

Α. Συστάσεις σε άτομα αυξημένου κινδύνου

Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα
Καρδιοπαθείς
παιδιά καθώς και
τα άτομα άνω των 65 ετών

Θα πρέπει να αποφεύγουν σωματική άσκηση ή παραμονή εκτός του σπιτιού τους, ιδιαίτερα σε περιοχές που έχει μεγάλη κίνηση. Ενώ τα άτομα με άσθμα θα χρειαστεί να κάνουν πιο πολλές εισπνοές με το ειδικό φάρμακο που υπάρχει.

Β. Συστάσεις στο γενικό πληθυσμό

Να αποφεύγουν άσκηση και παραμονή σε εξωτερικούς χώρους και στα σπίτια τους να έχουν κλειστά τις πόρτες και τα παράθυρα.

Γ. Συστάσεις για τον καθαρισμό των οικιών μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς

Να καθαρίζουν τα σπίτια ακολουθώντας αυστηρά τις οδηγίες που υπάρχουν στα σχετικά προϊόντα. Κατά την διάρκεια του καθαρισμού να κρατούν μακριά παιδιά και κατοικίδια.

Για τα υπολείμματα καπνού χρειάζεται κα καθαρίσουν πολλές φορές τα σπίτια τους. Προτείνεται η τοποθέτηση μικρών πιάτων με ξύδι στο σπίτι για να απορροφήσουν τις οσμές. Οι επιφάνειες να σκουπίζονται με υγρό και στη συνέχεια στεγνό πανί. Προτείνεται η αλλαγή και ο καθαρισμός όλων των φίλτρων των συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμού. Ενώ οι τοίχοι να πλένονται με αρκετό νερό και σαπούνι.

Φωτιά Κορινθία: Οι ελπίδες στα εναέρια μέσα – Στάχτη 20.000 στρέμματα

Σε απόγνωση ο Παναθηναϊκός – «Καλύψτε τους παίκτες και εμείς δεν θέλουμε τίποτα»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιά – Τρόποι για προστασία από τον καπνό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.