ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Δεν τελειώσαμε θα έχει καύσωνα και την άλλη εβδομάδα

Δεν τελειώσαμε με τις φωτιές, θα έχει καύσωνα και την άλλη εβδομάδα, δήλωσε στο OPEN TV ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Νίκος Πέππας.
Φωτιά Βαρυμπόμπη: Δεν τελειώσαμε θα έχει καύσωνα και την άλλη εβδομάδα

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Δεν τελειώσαμε θα έχει καύσωνα και την άλλη εβδομάδα, δήλωσε στο OPEN TV ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Νίκος Πέππας.

Ο Νίκος Πέππας, έκανε λόγο για ανάγκη επιφυλακής στα πύρινα μέτωπα όσο χρειαστεί, αφού όπως σημείωσε οι συνθήκες αν και καλύτερες παραμένουν αρκετά δύσκολές.

Ο κ. Πέππας υπενθύμισε πως και την ερχόμενη εβδομάδα το κύμα καύσωνα θα χτυπήσει την Αττική.

Να σημειωθεί πως μετά την πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο αναμένεται νέο κύμα καύσωνα από την ερχόμενη εβδομάδα, με θερμοκρασίες στους 42 – 43 βαθμούς Κελσίου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής έκανε αναφορά στις συζητήσεις που έχουν γίνει για την υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ, μήκους άνω των 250.000 χλμ.

Σύμφωνα με τον κ. Πέππα, λόγω του υψηλού κόστους δεν είναι δυνατό να γίνει υπογειοποίηση σε όλο το μήκος του δικτύου της ΔΕΗ.

Λίγο μετά, ακολούθησε κραυγή αγωνίας από γυναίκα με τα παιδιά της στον Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού, με την φωτιά να πλησιάζει απειλητικά.

«Βοηθήστε μας, καιγόμαστε», φώναξε η γυναίκα στο τηλέφωνο σε ζωντανή σύνδεση με το στούντιο του OPEN TV.

«Είμαστε στο έλεος, θα καούμε! Στείλτε δυνάμεις», σημείωσε η πυρόπληκτη γυναίκα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε έχουν μεταφερθεί όλοι οι πυρόπληκτοι στην περιοχή και κινδυνεύουν, με το πύρινο μέτωπο να κατευθύνεται απειλιτικά στην περιοχή.

Οι κάτοικοι τονίζουν πως για πέντε μέρες δεν έχουν πετάξει πυροσβεστικά αεροσκάφη, με την περιοχή να είναι στο έλεος της φωτιάς.

«Καιγόμαστε, χρειαζόμαστε αεροπλάνα, καίγονται χαράδρες που δεν μπορούν να προσεγγίσουν πυροσβέστες, θα καούν άνθρωποι», δήλωσε άλλη γυναίκα που πήρε τηλέφωνο στο OPEN.

Διαβάστε επίσης:

Οργή από τη Μαρίνα Πατούλη: «Θα κουβαλούμε μαζί μας τα υπολείμματα των ανθρώπων που ήμασταν»

Φωτιές – πυρόπληκτοι: Πως μπορώ να βοηθήσω

Φωτιά Εύβοια: Νέο μέτωπο προς Αιδηψό – Δραματική έκκληση για εναέρια μέσα

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Δεν τελειώσαμε θα έχει καύσωνα και την άλλη εβδομάδα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιά Βαρυμπόμπη: Δεν τελειώσαμε θα έχει καύσωνα και την άλλη εβδομάδα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.