ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Νύχτα «εφιάλτης» – Άρχισαν οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα!

Μία νύχτα κόλαση στην περιοχή Βαρυμπόμπης-Κρυονερίου-Τατοΐου, με ολονύχτια… μάχη των χερσαίων πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες
Φωτιά Βαρυμπόμπη: Νύχτα «εφιάλτης» – Άρχισαν οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα!

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Μία νύχτα κόλαση στην περιοχή Βαρυμπόμπης-Κρυονερίου-Τατοΐου, με ολονύχτια… μάχη των χερσαίων πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες

Συνεχίζει να καίει η φωτιά στη Βαρυμπόμπη, με τους κατοίκους και τους πυροσβέστες να περνούν μία νύχτα «εφιάλτη».

Η μάχη των χερσαίων πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν ολονύχτια και πλέον με το πρώτο φως του ήλιου, σηκώθηκαν και τα εναέρια μέσα για να βοηθήσουν τα μέγιστα.

Οι βασικές εστίες φωτιάς, εντοπίζονται πέριξ του νεκροταφείου Κρυονερίου και στο Ρέμα της Χελιδονούς.

Η πυρκαγιά όλο το βράδυ έκαψε δεκάδες σπίτια και απείλησε ανθρώπινες ζωές, με τις αρχές να εκκενώνουν όλες τις κατοικίες.

Μάλιστα, στον ΣΚΑΪ μίλησε και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, κάνοντας έναν απολογισμό για τη μεγάλη φωτιά στη βόρεια Αττική, είπε ότι αναμένουμε τις πρώτες ρίψεις από τα εναέρια μέσα και «ευτυχώς όλο το βράδυ συντηρήθηκε με επίγειες παρεμβάσεις σε μικρές εστίες, που δεν αναζωπυρώθηκαν έντονα.

Διατηρούνται μικρές εστίες χωρίς σημεία αναζωπύρωσης και είναι καλό για τα εναέρια μέσα να ολοκληρώσουν τη κατάσβεση της καταστροφικής λαίλαπας, από τη Βαρυμπόμπη μέχρι την Εθνική Οδό».

Για την κατάσταση μίλησε και ο καθηγητής Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας, τονίζοντας ότι η εικόνα παραπέμπει σε ύφεση, αν και τα μέτωπα που καίνε είναι ενεργά.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά κόλαση σε Βαρυμπόμπη, Τατόι, Θρακομακεδόνες – Στάχτη δεκάδες σπίτια και χιλιάδες στρέμματα δάσους

Σαν σήμερα: Η Δικτατορία της 4ης Αυγούστου

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Ο κόσμος ξυπνάει από την κάπνα στην Αθήνα. Αποπνικτική η ατμόσφαιρα και στο Twitter

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιά Βαρυμπόμπη: Νύχτα «εφιάλτης» – Άρχισαν οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.