ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά Βίλια: Μεγάλη η μάχη με τις φλόγες – Συνεχείς οι αναζωπυρώσεις

Φωτιά Βίλια: Μεγάλη είναι η μάχη που δίνεται με τις φλόγες στα Βίλια καθώς οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς και ιδιαιτέρως ισχυρές!
Φωτιά Βίλια: Μεγάλη η μάχη με τις φλόγες – Συνεχείς οι αναζωπυρώσεις

Φωτιά Βίλια: Τεράστια είναι η μάχη που δίνεται με τις φλόγες στα Βίλια για 2η συνεχόμενη ημέρα, με τους ανέμους που πνέουν αυτή τη στιγμή στη περιοχή να αποτελούν σύμμαχο της Πυροσβεστικής και των κατοίκων, καθώς έχουν κοπάσει

Με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν 6 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev-200.

Σε ό,τι αφορά τις επίγειες δυνάμεις επιχειρούν 330 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων οκτώ (8) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 115 οχημάτων, του ΜΕΤΠΕ (Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων), καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. Για τη συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Επιπλέον, ενεργοποιήθηκε το Σχέδιο Δευκαλίων και ο Ελληνικός Στρατός διαθέτει ως συνδρομή 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Συνδρομή παρέχουν, επίσης, πολλοί εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού καθώς και υδροφόρες της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Δόθηκε μεγάλος αγώνας όλη τη νύχτα στα Βίλια από τις επίγειες δυνάμεις οι οποίες ωστόσο δεν μπορούν να φτάσουν σε δύσβατα σημεία, όπου μόνο οι εναέριες δυνάμεις μπορούν να επιχειρήσουν» , δήλωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Μάλιστα το πρωί της Τρίτης, με μήνυμα που εστάλη από 112, δόθηκε νέα εντολή εκκένωσης των οικισμών Θέα, Παλαιοχώρι, Αγία Σωτήρα και Παλαιοκουνδούρα με την κατάσταση να είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στα Βίλια – 112: «Εκκενώστε Παλαιοχώρι και Άγιο Γεώργιο» (vid)

Αλέκος Βουτσαράς – Έχασε τα πάντα στη φωτιά και κοιμάται στα αποκαΐδια!

Τσιτσιπάς: «Θα κάνω το εμβόλιο όταν γίνει υποχρεωτικό»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιά Βίλια: Μεγάλη η μάχη με τις φλόγες – Συνεχείς οι αναζωπυρώσεις», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Χρήστος Μαγγίνας

Ο Χρήστος Μαγγίνας γεννήθηκε στις 16/08/1996 στην Αλεξανδρούπολη και είναι απόφοιτος ΑΕΙ. Από μικρή ηλικία είχε το πάθος της ενασχόλησης με την αθλητική δημοσιογραφία. Από τον Ιανουάριο του 2021 ανήκει στην ομάδα του Sportime.gr.