ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά Βίλια: Στα πρώτα σπίτια οι φλόγες

Τεράστια είναι η «μάχη» με τις φλόγες στα Βίλια, με τη φωτιά να φτάνει μέχρι τα πρώτα σπίτια του χωριού.
Φωτιά Βίλια: Στα πρώτα σπίτια οι φλόγες

Μάχη με τη φωτιά στα Βίλια δίνουν οι άντρες της Πυροσβεστικής αλλά και οι κάτοικοι προκειμένου να προφυλάξουν τις περιουσίες τους.

3η ημέρα καταστροφής από τη Φωτιά στα Βίλια, η οποία έφτασε πλέον στα πρώτα σπίτια με αποτέλεσμα να υπάρξει εισήγηση για προληπτική εκκένωση της περιοχής.

Οι αναζωπυρώσεις είναι πλέον ανεξέλεγκτες παρά τις προσπάθειες που γίνονται για την κατάσβεση, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και ο αέρος που αλλάξει κατευθύνσεις.

Η επιχείρηση είναι σε πλήρη εξέλιξη και αυτή τη στιγμή φαίνεται πως έχει ανακοπεί η πορεία του μετώπου προς τα Βίλια.

«H εικόνα είναι πολύ δύσκολη. Φυσούν ισχυροί νότιοι άνεμοι της τάξης των 6 μποφόρ. Ζητάμε επειγόντως βοήθεια γιατί οι άνεμοι που πνέουν θα φέρουν τη φωτιά μέσα στα σπίτια μας. Στα Βίλια είναι τώρα 4.000 κάτοικοι», σημείωσε στο μεσημεριανό δελτίο του Star, η Ξάνθη Ρούση, δημοτικός σύμβουλος Βιλίων.

Πάντως, μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες της Πυροσβεστικής και των κατοίκων, κατάφεραν να σωθούν τα πρώτα σπίτι στα οποία είχαν φτάσει οι φλόγες και πλέον προσπαθούν να δημιουργήσουν «τείχος» ώστε να μην ξαναεπιστρέψει η φωτιά.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, επιχειρούν 370 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων εννέα (9) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 130 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ καθώς και των δυνάμεων από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. Για την συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φωτιά Βίλια: Παραλίγο αεροπορική τραγωδία με το ρωσικό Ιλιούσιν

Φριχτό έγκλημα στην Κατερίνη: Έπνιξε την αδελφή της με λουρί τσάντας!

Λάκης Λαζόπουλος: «Ίσως οι γιατροί για εθνικούς λόγους να μην μπορούν να τα πουν όλα για τα εμβόλια»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιά Βίλια: Στα πρώτα σπίτια οι φλόγες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.