ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιές: Εως 6.000 ευρώ σε κάθε πυρόπληκτο νοικοκυριό

Η οικονομική ενίσχυση για τις φωτιές θα φτάνει μέχρι τις 6.000 ευρώ για κάθε νοικοκυριό.
Φωτιές: Εως 6.000 ευρώ σε κάθε πυρόπληκτο νοικοκυριό

Οι φωτιές που έχουν πλήξει τη Βόρεια Εύβοια δεν λένε να κοπάσουν, με την κυβέρνηση ήδη να έχει στο πλάνο την άμεση αποζημίωση των πληγέντων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε έκτακτο μήνυμά του για τις φωτιές ανακοίνωσε πως θα δοθούν άμεσα αποζημιώσεις στους πληγέντες, ενώ στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε νωρίτερα και ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Η καταγραφή των ζημιών δρομολογούνται ήδη, όπως και οι αποζημιώσεις που θα δοθούν, με τον πρωθυπουργό να τονίζει πως δεν θα υπάρξει καθόλου γραφειοκρατία.

Οι πρώτες ανάγκες για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις θα καλυφθούν με υπεύθυνες δηλώσεις μέσα από σύστημα προκαταβολών, ενώ θα υπάρξει πλήρης αποζημίωση όταν γίνει η καταγραφή των ζημιών.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών μίλησε για ειδική πρόβλεψη αναφορικά με τους αγρότες, ενώ οι αποζημιώσεις για κάθε νοικοκυριό φαίνεται πως θα φτάνουν τις 6.000 ευρώ.

Μετρα για πυροπληκτους: Αποζημιώσεις

Παροχή στεγαστικής συνδρομής για αποκταστάσταση κτιρίων

Προβλέπεται 80% δωρεάν κρατική αρωγή και 20% δανειοδότηση με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου με συγκεκριμένες προβλέψεις για άμεση εκταμίευση πόρων

Επιχορήγηση επιχειρήσεων

Μέσα από το σύστημα προκαταβολών

Προβλέπονται αναστολές 6 μήνες φορολογικών – ασφαλιστικών υποχρεώσεων και αντίστοιχο πάγωμα για ενήμερους δανειολήπτες

Παράλληλα προβλέπεται:

Επιδότηση ενοικίου

προβλέψεις για αναστολές σε εργαζόμενους

χρηματοδότηση του ΕΛΓΑ

«Λαμβάνουμε υπόψη στο σχεδιασμό τις ιδιατερότητες στον πρωτογενή τομέα με τους κλάδους που έχουν πληγεί, τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας, υπενθυμίζοντας ότι:

Ενισχύεται η Πολιτική Προστασία με 1.76 δισεκατομμύρια ευρώ

Θα διατεθούν για την αναδάσωση 224 εκατομμύρια € από το Ταμείο Ανάκαμψης

110 εκατομμύρια € θα διατεθούν για αντιπλημμυρικά έργα και αντιπυρικές ζώνες.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Ήδη έχουμε εξασφαλίσει από το Ταμείο Ανάκαμψης σημαντικούς πόρους για αναδασώσεις, κατά προτεραιότητα στην Εύβοια και την Αττική. Ενώ σήμερα ενέκρινα και συμπληρωματικό προϋπολογισμό 500 εκατομμυρίων ευρώ ειδικά για τις περιοχές αυτές. Και αν χρειαστεί θα υπάρξουν και πρόσθετες ευρωπαϊκές ενισχύσεις. Το στοίχημά μας είναι να γίνουν πρότυπα μιας νέας αρχής, μιας δυναμικής επανεκκίνησης, στην οποία είμαι σίγουρος ότι ιδρύματα, επιχειρήσεις και, πάνω απ’ όλους, η ίδια η κοινωνία των πολιτών θα ανταποκριθούν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φωτιά – Εύβοια: Κάτοικος στα όριά του – «Με τα δάκρυά μας θα σβήσουμε τη φωτιά»

Φωτιά Εύβοια: Προχωρά το πύρινο μέτωπο στη Γαλατσώνα – Δραματικές στιγμές

Φωτιές – Μητσοτάκης: «Θα αλλάξουμε τον τρόπο που δρομολογούμε τις αναδασώσεις»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιές: Εως 6.000 ευρώ σε κάθε πυρόπληκτο νοικοκυριό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.