ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιές – Μητσοτάκης: «Θα αλλάξουμε τον τρόπο που δρομολογούμε τις αναδασώσεις»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι όλες οι καμένες εκτάσεις είναι αναδασωτέες στην ενημέρωση που έγινε για τις πυρκαγιές στην Αττική και τα πύρινα μέτωπα στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Φωτιές – Μητσοτάκης: «Θα αλλάξουμε τον τρόπο που δρομολογούμε τις αναδασώσεις»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι όλες οι καμένες εκτάσεις είναι αναδασωτέες στην ενημέρωση που έγινε για τις πυρκαγιές στην Αττική και τα πύρινα μέτωπα στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι μετέβη το πρωί του Σαββάτου (7/8) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να ενημερωθεί άμεσα για την εικόνα από τα πύρινα μέτωπα που μαίνονται ανά την επικράτεια.

Εξερχόμενος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η αποκατάσταση των πληγέντων αποτελεί πρώτη πολιτική προτεραιότητα, όλες οι καμένες εκτάσεις θα κηρυχτούν αναδασωτέες και αλλάζει ο τρόπος που δρομολογούνται τα αντιπλημμυρικά έργα και οι αναδασώσεις.

Αναλυτικά: 

«Είμαστε ευγνώμονες στις γυναίκες και στους άνδρες της Πυροσβεστικής, σε όλους τους εθελοντές, στην Ελληνική Αστυνομία, στο Λιμενικό για την τεράστια προσπάθεια την οποία κατέβαλαν και χθες το βράδυ να ελέγξουν τα μεγάλα πύρινα μέτωπα, κυρίως στην Αττική, στην Εύβοια, στην Ηλεία και στη Μάνη.

Η κατάσταση σήμερα είναι λίγο καλύτερη από χθες. Θα πρέπει να συνεχίσουμε με πολύ μεγάλη ένταση την προσπάθεια ώστε να οριοθετηθούν όλες οι πυρκαγιές και να μην έχουμε κάποιον κίνδυνο αναζωπύρωσης.

Προτεραιότητα όλες αυτές τις τελευταίες ημέρες ήταν πρώτα και πάνω απ’ όλα η προστασία της ανθρώπινης ζωής, στον βαθμό που αυτό είναι εφικτό η προστασία των περιουσιών, κυρίως η φωτιά να μην εισέλθει εντός οικισμών καθώς σε αυτήν την περίπτωση θα είχαμε πολύ μεγάλες ζημιές.

Και βέβαια η προστασία των κρίσιμων υποδομών, πρωτίστως της ηλεκτροδότησης του Λεκανοπεδίου, και εκεί έγινε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια και σήμερα είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι ήμασταν χθες.

Θέλω και πάλι να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη γι’ αυτό το οποίο έχει συμβεί. Να διαβεβαιώσω για ακόμη μια φορά όλους τους πληγέντες ότι η αποκατάστασή τους θα είναι η πρώτη πολιτική μου προτεραιότητα.

Όλες οι καμένες εκτάσεις θα κριθούν αναδασωτέες. Θα αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο δρομολογούμε τα έργα προστασίας, τα αντιπυρικά, τα αντιδιαβρωτικά αλλά και τον τρόπο με τον οποίο κάνουμε τις αναδασώσεις. Και με πολύ μεγάλη προσπάθεια και, πιστεύω, και με την συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, όταν με το καλό περάσει αυτό το εφιαλτικό καλοκαίρι, θα στρέψουμε όλη μας την προσοχή στο να αποκαταστήσουμε τις ζημιές με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα και στο να αποκαταστήσουμε και πάλι το φυσικό μας περιβάλλον».

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Δεν τελειώσαμε θα έχει καύσωνα και την άλλη εβδομάδα

Φωτιές – πυρόπληκτοι: Πως μπορώ να βοηθήσω

Τζόλης: Το mood του αρχίζει να «χαλάει» τον ΠΑΟΚ – Επισπεύδεται η σχεδόν κλεισμένη μεταγραφή!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιές – Μητσοτάκης: «Θα αλλάξουμε τον τρόπο που δρομολογούμε τις αναδασώσεις»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.