ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιές: Μάχη στην Κερατέα – Αγωνία στα Βίλια

Να ελεγχθούν οι πυρκαγιές ευελπιστούν οι δυνάμεις που επιχειρούν
Φωτιές: Μάχη στην Κερατέα – Αγωνία στα Βίλια

Μεγάλη προσπάθεια γίνεται για να ελεγχθούν οι φωτιές στην Αττική. Τόσο στην Κερατέα όσο και στη Βίλια, τα δύο μέτωπα που έχουν ξεσπάσει δηλαδή.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μάχη των δυνάμεων της πυροσβεστικής με επίγεια και εναέρια μέσα στις δύο φωτιές. Αμφότερες ξεκίνησαν με διαφορά λίγων ωρών τη Δευτέρα (16/8) και προς το παρόν συνεχίζουν να καίνε. Οι άνεμοι κάνουν το έργο των αρχών ακόμη πιο δύσκολο.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, στα Βίλια η κατάσταση είναι δύσκολη και δόθηκε εντολή να εκκενωθεί ο οικισμός Βενίζα. Ο πρόεδρος της κοινότητας Βιλίων, μάλιστα, μιλώντας στο Open, είπε ότι «οι φλόγες έχουν φτάσει στα δυο χιλιόμετρα από τα Βίλια». Το μεγάλο μέτωπο κινείται προς το όρος Πατέρα. Έχει φτάσει στις παρυφές του βουνού, όπου εκτείνεται ένα παρθένο δάσος.

Από την άλλη, στην Κερατέα η κατάσταση δείχνει καλύτερη. Υπάρχουν εστίες και αναζωπυρώσεις, αλλά και αισιοδοξία για τη οριοθέτηση του μετώπου. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια ώστε να μην περάσει η φωτιά στον εθνικό δρυμό Σουνίου.

Τέλος, έχει δοθεί εντολή ώστε να εκκενωθούν οι οικισμοί Μαρκάτι, Συντερίνα, Δημολάκι και Άγιος Κωνσταντίνος. Η οδηγία προς τους κατοίκους ήταν να πάνε προς την Ανάβυσσο.

 

Διαβάστε επίσης

Άρης: Ο Αρίμπας τώρα θέλει, αλλά ο «Κάρυ» δεν τον… βλέπει!

Χαρδαλιάς: Υπέστη ισχαιμικό καρδιακό επεισόδιο

Μύκονος: «Στέρεψε» το νερό – Αδειάζουν και οι πισίνες

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιές: Μάχη στην Κερατέα – Αγωνία στα Βίλια», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.