ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μύκονος: «Στέρεψε» το νερό – Αδειάζουν και οι πισίνες

Έντονο είναι το πρόβλημα που υπάρχει στη Μύκονο σχετικά με το νερό, για αυτό και τουρίστες, κάτοικοι και επαγγελματίες καλούνται να κάνουν ιδιαίτερη οικονομία στην κατανάλωση.
Μύκονος: «Στέρεψε» το νερό – Αδειάζουν και οι πισίνες

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζει η Μύκονος σχετικά με το νερό, με τους αρμόδιους να κάνουν έκκληση σε κατοίκους, τουρίστες και επιχειρηματίες για τη μέγιστη οικονομία.

Πρόβλημα με το νερό αντιμετωπίζει η Μύκονος και χαρακτηριστικό είναι πως την εμφάνισή τους έκαναν και βυτιοφόρα νερού από την Τήνο.

Η έντονη ανησυχία που υπάρχει για την ραγδαία αύξηση της κατανάλωσης οδηγεί σε άδειασμα των πισινών σε βίλες αλλά και ξενοδοχεία, ενώ στο παζλ των προβλημάτων της Μυκόνου προστέθηκε και το κομμάτι της σοβαρής μείωσης πηγών των υδροπωλητών, κάποιοι εκ των οποίων υπερχρεώνουν τωρα τους ιδιοκτήτες πισίνων για το γέμισμά τους.

Χαρακτηριστικό είναι πως σε σχέση με το 2019, η κατανάλωση αυξήθηκε πάνω από 20%, με αποτέλεσμα να μεγαλώνουν οι χρεώσεις στα βυτία, αγγίζοντας ακόμα και τα 150 ευρώ, τη στιγμή που ήταν στα 60.

Λόγω της έντονης ξηρασίας που παρατηρήθηκε αυτά τα δύο χρόνια, η στάθμη στα φράγματα έχει πέσει με αποτέλεσμα η άντληση νερού από αυτά να είναι εξαιρετικά περιορισμένη. Ως εκ τούτου, οι αφαλατώσεις με λειτουργία 24ωρης βάσης προσπαθούν να καλύπτουν σχεδόν το σύνολο της κατανάλωσης όλου του νησιού.

Ο λόγος που οι πισίνες στη Μύκονο αδειάζουν είναι επειδή οι πιέσεις που παράγουν οι αφαλατώσεις είναι τέτοιες που αδυνατούν να μεταφέρουν με επαρκή πίεση το νερό από το χώρο που λειτουργούν αυτές, σε περιοχές με μεγάλη υψομετρική διαφορά.

Η ΔΕΥΑ Μυκόνου αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως η κατανάλωση έχει αυξηθεί κατά 30% σε σχέση με πριν από δύο χρόνια και κάνει έκκληση προς άπαντες να μειώσουν όσο το δυνατών περισσότερο τη χρήση του νερού, εξηγώντας παράλληλα τους λόγους για τους οποίους έφτασαν στο συγκεκριμένο σημείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεγάλη φωτιά στο Λαύριο: Κάηκαν σπίτια, εκκενώνονται Μαρκάτι, Συντερίνα και Άγιος Κωνσταντίνος! (vid)

Μπαρτσελόνα: Τα χτυπήματα που ετοιμάζει μετά την απώλεια του Λιονέλ Μέσι

Πετσέτες θαλάσσης Sportime: 3 λόγοι που δεν πρέπει να αργήσεις άλλο να τις παραγγείλεις

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μύκονος: «Στέρεψε» το νερό – Αδειάζουν και οι πισίνες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.