ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιές: Σοκάρουν οι Γάλλοι πυροσβέστες – Έτσι κάηκε η Ελλάδα

Τι αναφέρουν οι Γάλλοι για τις φωτιές και τις καιρικές συνθήκες
Φωτιές: Σοκάρουν οι Γάλλοι πυροσβέστες – Έτσι κάηκε η Ελλάδα

Φωτιές: Οι καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών σε πολλά σημεία της Ελλάδας αποτελούν θέμα συζήτησης και στο εξωτερικό.

Πολλές χώρες έσπευσαν να στείλουν βοήθεια, καθώς οι εγχώριες δυνάμεις αποδείχθηκαν ανεπαρκείς για να αντιμετωπίσουν τόσα πύρινα μέτωπα.

Μεταξύ των κρατών που ενισχύουν την Ελλάδα αυτές τις εφιαλτικές ημέρες είναι και η Γαλλία.

Ένας πυροσβέστης από τη συγκεκριμένη χώρα, ο Νικολά Φορ που φέρει το αξίωμα του αντισυνταγματάρχη, αναφέρθηκε αναλυτικά στο ζήτημα των πυρκαγιών.

Έβαλε στην εξίσωση την κλιματική αλλαγή, άρα και τις καιρικές συνθήκες, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον.

«Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι όλες αυτές οι πυρκαγιές εκδηλώνονται ταυτόχρονα», είπε μεταξύ άλλων.

Ιδού ένα απόσπασμα των δηλώσεων που έκανε ο Νικολά Φορ:

«Πρέπει να δίνουμε γρήγορα το παρόν και να είμαστε έτοιμοι να πάμε οπουδήποτε ανά πάσα στιγμή.

Μετά την επέμβασή μας στις σφοδρές πυρκαγιές στη Σουηδία (σ.σ. καλοκαίρι 2018), πειστήκαμε πως οι πυρκαγιές μπορεί να πλήξουν οποιαδήποτε χώρα και πως πρέπει να είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή.

Στο εξωτερικό, οι Γάλλοι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν μερικές δυσκολίες. Για παράδειγμα στην Ελλάδα η σύνδεση των σωλήνων δεν είναι ίδια με τη Γαλλία. Προσπαθούμε να βρίσκουμε λύσεις, προσαρμοζόμαστε.

Στο μέλλον θα μπορούμε να προβλέπουμε καλύτερα τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε σ’ αυτές τις αποστολές και επίσης θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τους δικούς μας μηχανισμούς με βάση αυτά που βλέπουμε στο εξωτερικό.

Οι καύσωνες και η ξηρασία, που πάντοτε υπήρχαν στη Μεσόγειο, επανέρχονται όλο και συχνότερα και έχουν όλο και μεγαλύτερη διάρκεια και ένταση.

Η τοπογραφία της Ελλάδας είναι αντίστοιχη με αυτή της νότιας Γαλλίας, μιας περιοχής που έχει γνωρίσει στο παρελθόν πολύ μεγάλες πυρκαγιές, όμως στις αρχές του φετινού Αυγούστου προστέθηκαν παράγοντες που επιδείνωσαν την κατάσταση στην ελληνική επικράτεια: θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου, μήνες χωρίς βροχή και σφοδροί άνεμοι, ένα καταραμένο κοκτέιλ.

Πέρα από τις συνθήκες αυτές, αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι όλες αυτές οι πυρκαγιές εκδηλώνονται ταυτόχρονα. Όταν φτάσαμε, υπήρχαν πυρκαγιές προς την Αθήνα, στην Εύβοια, είχαμε την εντύπωση πως καιγόταν ολόκληρη η Ελλάδα.

Όπως και στη νότια Γαλλία, οι φωτιές ξεκινούν από πολύ ευαίσθητες αγροτικές ζώνες, όπου υπάρχουν πολλές κατοικίες που πρέπει να προστατευθούν».

 

Διαβάστε ακόμη:

Μέσι: Πανικός από τους φιλάθλους της Παρί Σεν Ζερμέν – Απίστευτος αριθμός πωλήσεων σε φανέλες

«Άδειασμα» στον Χαρδαλιά από το meteo: Tα «6 μποφόρ» στο Τατόι ήταν τελικά… 2!

Θλίψη: Αυτός είναι ο χάρτης της καταστροφής σε Εύβοια και Αττική

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιές: Σοκάρουν οι Γάλλοι πυροσβέστες – Έτσι κάηκε η Ελλάδα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.