ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιές: Βγαλμένοι από το μέλλον οι Ρουμάνοι πυροσβέστες – Δείτε πώς λειτουργούν

Η ταχύτητα, η οργάνωση, η σχολαστικότητα και τα ενστικτώδη αντανακλαστικά του επιτελείου τους ήταν άφησαν με το στόμα ανοιχτό τους κατοίκους και τους Έλληνες συναδέλφους τους
Φωτιές: Βγαλμένοι από το μέλλον οι Ρουμάνοι πυροσβέστες – Δείτε πώς λειτουργούν

Οι Ρουμάνοι πυροσβέστες που ήρθαν στην χώρα μας για να ενισχύσουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις και να καταπολεμήσουν τις Φωτιές μοιάζουν πραγματικά να ήρθαν από άλλον… πλανήτη.

Η ταχύτητα, η οργάνωση, η σχολαστικότητα και τα ενστικτώδη αντανακλαστικά είναι εκπληκτικά. Με το που έφτασαν στην Εύβοια έστησαν ανεξάρτητο στρατηγείο εν μία νυκτί με τροφοδοσία και επιμελητεία.

Στη συνέχεια προχώρησαν στη χαρτογράφηση των δασικών δρόμων με drones, υπολόγισαν τη φορά του ανέμου και επιστράτευσαν ενδοεπικοινωνία τελευταίας τεχνολογίας.

Την ίδια στιγμή, εκμεταλλεύτηκαν τα δεκάδες ρυάκια που περνάει νερό και με τις 60μετρες μάνικες έσπευσαν να κατασβέσουν τις Φωτιές. Επίσης, κινούνταν από δρόμους όπου δεν υπήρχαν Ι.Χ ώστε να μην εμποδίσουν την κυκλοφορία.

Η έκπληξη των Ρουμάνων πυροσβεστών ήταν στην απάντηση που έλαβαν όταν ρώτησαν για ποιο λόγο δεν έσβηναν οι Φωτιές και τα μέτωπα ένα – ένα, ενώ είναι διεθνής πρακτική σε όλες τις μεγάλες πυρκαγιές.

Η πρακτική λοιπόν των Ρουμάνων όχι μόνο είναι αξιοθαύμαστη, αλλά σίγουρα αποτελεί καθρέφτη μιας εξελιγμένης χώρας και όχι μιας υπανάπτυκτης, όπως πολλοί έχουν στο νου τους.

Διαβάστε επίσης: Φωτιά – Εύβοια: Απίστευτη καταγγελία! «Μας έχουν 10 ώρες μέσα στο πλοίο χωρίς νερό»

Φωτιά Εύβοια: «Μόνοι μας» ανέβασε ο Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού

Εθνική πόλο: Σκέψεις για αποχή οι Ολυμπιονίκες αν φύγει ο Βλάχος

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιές: Βγαλμένοι από το μέλλον οι Ρουμάνοι πυροσβέστες – Δείτε πώς λειτουργούν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.